De 9 beste Spaanse universiteiten voor buitenlandse studenten

door admin
De 9 beste Spaanse universiteiten voor buitenlandse studenten

Gooverseas.com publiceerde een lijst met de 9 beste universiteiten in Spanje voor studie in het buitenland. Niet alleen de universiteiten van Barcelona en Madrid zijn populair onder buitenlandse studenten, maar velen kiezen ook bijvoorbeeld voor Salamanca of Málaga om specifieke vakken te volgen. 

Onder de universiteiten bevinden zich internationale onderzoekscentra, historische instellingen en centra voor politiek, economie en geesteswetenschappen. Doorgaans is de mix van studenten internationaal en multicultureel. Je vindt er naast Spanjaarden, veel Noord- en Zuid-Amerikanen, Britten, studenten uit Arabische landen en Aziaten. 

De vakken zijn veelal te volgen in het Spaans en Engels – afhankelijk van de gekozen faculteit – en met een breed scala aan beschikbare vakken, vinden veel studenten een universiteit die bij ze past.

Gooverseas.com heeft het enorme aanbod beperkt tot de beste 9 universiteiten voor buitenlandse studenten die in Spanje willen studeren. 

9 beste universiteiten in Spanje voor internationale studenten

  1. Universiteit van Barcelona
  2. Polytechnische Universiteit van Catalonië (Barcelona Tech)
  3. Complutense Universiteit van Madrid
  4. Autonome Universiteit van Madrid
  5. Universiteit van Sevilla
  6. Universiteit van Granada
  7. De Universiteit van Almería
  8. Universiteit van Cadíz
  9. De Universiteit van Salamanca

 

Universiteiten in Barcelona, Spanje

Universiteit van Barcelona

De Universiteit van Barcelona opende haar deuren in 1450 en is daarmee een van de oudste en beste universiteiten van Spanje die ook goed scoort in wereldwijde ranglijsten. Het instituut heeft een uitstekende staat van dienst dankzij vooraanstaande academici en belangrijke onderzoekscentra.

De universiteit werd in 2009 door het Spaanse Ministerie van Onderwijs erkend als een Campus van Internationale Excellentie en voldoet aan de groeiende behoeften van een geglobaliseerde wereld.

Polytechnische Universiteit van Catalonië (Barcelona Tech)

De Polytechnische Universiteit van Catalonië is een internationale campus die bekend staat om zijn energiezuinige opzet en hoogwaardig onderzoek. Er zijn 53 bachelors, 119 masters (21 volledig in het Engels) en 59 doctoraten. De instelling heeft uitwisselingsovereenkomsten in meer dan 130 landen, zodat er jaarlijks bijna 2500 studenten voor om hun studies op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde voort te zetten in de Catalaanse hoofdstad.

 

Universiteiten in Madrid, Spanje

Complutense Universiteit van Madrid

De Complutense Universiteit is een van de zes openbare universiteiten in Madrid. Deze behoort tot de beste en grootste universiteiten van Europa. De universiteit biedt 77 studieonderwerpen en is ook Campus of International Excellence. Dan is er natuurlijk Madrid om in je vrije tijd te verkennen…73 musea, fantastisch nachtleven en een geweldige sfeer.

Autonome Universiteit van Madrid (UAM)

De Autonome Universiteit van Madrid (UAM) is een van de 200 beste universiteiten ter wereld. UAM is trots op erkenningen van vooraanstaande organisaties zoals het universiteiten overzicht van de krant El Mundo, het Times Higher Education Supplement en de Academic Ranking of World Universities.

UAM heeft een duurzaam opgezette campus waar plaats is voor meer dan 30.000 studenten. Voor Spaans leren, heeft de UAM een populaire taal- en cultuurfaculteit met klassen met maximaal 15 studenten om individuele aandacht te kunnen garanderen.

Universiteiten in Spanje, kleinere steden

Universiteit van Sevilla

Sevilla is populair bij internationale studenten vanwege het warme zuidelijke klimaat, de Andalusische cultuur en bereikbaarheid. De campus zelf ligt midden in het centrum van de stad, zodat studenten zich eenvoudig kunnen onderdompelen in de manier van leven en de cultuur van Sevilla. De universiteit van Sevilla is internationaal georiënteerd en biedt 67 bachelor- en 77 masteropleidingen. 

Universiteit van Granada

De Universiteit van Granada is een andere Campus die het predikaat ‘of International Excellence’ heeft. 13% van de studentenpopulatie komt van buiten Spanje dankzij bijna 800 uitwisselingsovereenkomsten met universiteiten en instellingen over de hele wereld. De universiteit biedt 58 niet-gegradueerde en 78 masterprogramma’s.

Granada, net als Sevilla ook in Andalusië, is een universiteit waar het in alle seizoenen goed toeven is. Je kunt skiën in de Sierra Nevada tijdens de wintermaanden (op slechts een half uur rijden van de stad) en in anderhalf uur rijden lig je op het strand aan de Middellandse Zee. Bovenal is Granada nog erg betaalbaar, heeft een bruisend uitgaansleven en elk drankje dat je bestelt, is inclusief tapaatje.

De Universiteit van Almería

Deze in de Zuidoost-Spaanse stad Almeria gevestigde universiteit heeft meer dan 12.000 studenten en een groeiende internationale studentenpopulatie. Het is een relatief jonge universiteit (opgericht in 1993). De Universiteit van Almeria is gespecialiseerd in gezondheid, experimentele, sociale en juridische wetenschappen, technische studies en geesteswetenschappen. Het Study Abroad-programma trekt jaarlijks 700 internationale studenten.

De universiteit van Cádiz

De universiteit van Cádiz, ook bekend als UCA, ligt in de middelgrote kustplaats Cádiz. Het is een universiteit voor geneeskunde, chirurgie, technologie en sociale diensten. De universiteit heeft naast gewone lessen ook vier stageprogramma’s bij lokale bedrijven om ervaring op te doen in de praktijd van de door jou gekozen studie. Bijkomend voordeel van studeren in Cádiz is dat je de prachtige stranden van de Costa de la Luz vlakbij hebt.  

De Universiteit van Salamanca

De Universiteit van Salamanca, opgericht in 1134, wordt beschouwd als een van de beste universiteiten in Spanje. Deze gerenommeerde onderwijsinstelling trekt studenten uit de hele wereld die er bovenal komen om Spaans te leren. Jaarlijks staan er meer dan 2,000 buitenlandse studenten ingeschreven. Naast Spaans voor anderstaligen is de universiteit ook bekend om zijn faculteiten Geesteswetenschappen, Rechten en Economie.

Salamanca is een relatief kleine stad met een wonderschoon oud centrum. Dit prijkt ook op de Unesco-lijst met Werelderfgoed. De sfeer is – mede dankzij de relatief grote studentenpopulatie – altijd levendig in het centrum van de stad rond het beroemde Plaza Mayor. 

Dit vind je misschien ook leuk