Jackpot kerstloterij El Gordo Spanje van 4 miljoen euro gevallen

door admin
Jackpot kerstloterij El Gordo Spanje van 4 miljoen euro gevallen

Miljoenen Spanjaarden en buitenlanders die de afgelopen tijd ook een of meer loten hebben gekocht, zaten woensdag vanaf 8.00 uur voor de tv om te kijken waar de jackpot zou vallen in Spanje. In totaal wordt er ook dit jaar 2,4 miljard euro verdeeld en zijn er dertien grote prijzen; één eerste prijs, één tweede prijs, één derde prijs, twee vierde prijzen en acht vijfde prijzen.

Hoeveel is elk lot waard?

De uitslag van El Gordo van 2021 werd woensdag bekendgemaakt en de jackpot is dit jaar gevallen op lotnummer 86148, het hoogste nummer in de geschiedenis van de kerstloterij. Zoals gezegd is de eerste prijs 4 miljoen euro waard. De tweede prijs is voor lotnummer 72119 met een waarde van 1,25 miljoen euro. De derde prijs is een half miljoen euro waard en viel op lotnummer 19517.

Naast deze lotnummers, kan er ook geld gewonnen worden met vierde en vijfde prijzen voor andere lotnummers. Ook kunnen kopers geld winnen met lotnummers die bijvoorbeeld voor en na het winnende lotnummer vallen. De Spaanse krant El País stelt een lijst ter beschikking met het volledige overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.

Prijzengeld is drie maanden lang beschikbaar

Op 22 december na 18.00 uur kunnen de prijzen al geïnd worden. Winnaars hebben maximaal drie maanden, dus tot 22 maart 2022, om hun prijzengeld te innen. Wordt de prijs niet opgehaald, dan is de kans groot dat de prijs vervalt en deze gedeeltelijk op in zijn geheel toekomt aan de Belastingdienst in Spanje.

Waar in Spanje vielen de grootste prijzen?

Op het station Atocha in Madrid werden de meeste winnende loten – maar liefst 1.290 – verkocht waardoor 516 miljoen euro aan prijzengeld zeer waarschijnlijk in deze regio is gevallen. De overige winnende loten werden aangeschaft in Gran Canaria, hier wordt 16 miljoen euro verdeeld en zowel in Santoña (Cantabrië) als in Ayamonte (Huelva) zal 4 miljoen euro worden verdeeld.

Dit vind je misschien ook leuk