Gewelddadige overval in Apple Store Valencia

door admin
Gewelddadige overval in Apple Store Valencia

De dieven stalen 150 apparaten en vluchtten in een Porsche Cayenne. De criminelen hadden slechts een paar minuten nodig voor hun overval. Hun buit omvatte telefoons, computers en tablets. Volgens getuigen vluchtten de dieven op hoge snelheid weg in een Porsche Cayenne.

De melding van de overval van de Apple Store kwam enkele minuten na vier uur ’s nachts binnen bij de politie, waarop verschillende patrouilles zich naar de Colón straat spoedden.

Bij de uitvalswegen van de stad zetten andere agenten controleposten op. Toch wisten de criminelen met de buit te ontsnappen. Een verantwoordelijke van de Apple Store haastte zich naar zijn winkel om de schade op te maken. De diefstal is vastgelegd door de beveiligingscamera’s van de zaak. De dieven die allemaal een capuchon droegen, lieten de hamer in het etablissement achter.

Eerdere overvallen Apple Store

Op 23 juli in 2018 werd de Apple Store aan Colón Street ook al beroofd met behulp van de maanlandingsmethode. Eerder, op 12 december 2017 vielen eveneens een aantal dieven de winkel binnen en wisten te vluchten in een auto met en groot aantal elektronische apparatuur. 

Op dezelfde data in 2016 stalen vier mannen verkleed als kerstman een groot aantal tablets van Apple uit een K-tuin winkelketen in Valencia. K-tuin is een van de belangrijkste Apple-distributeurs in Spanje. Die overval vond plaats op klaarlichte dag en de aanvallers ontsnapten in een BMW die later verbrand werd teruggevonden.

De politie in Valencia is nog op zoek naar de overvallers.

Dit vind je misschien ook leuk