Spaanse Pablo Escobar van heroïne gearresteerd

door admin
Spaanse Pablo Escobar van heroïne gearresteerd

Volgens bronnen bij de politie haalde de organisatie grote hoeveelheden heroïne uit Nederland om deze te distribueren door heel Spanje. Toledo werd daarvoor als uitvalsbasis gebruikt. Naast de hoofdverdachte zijn 9 andere mensen (6 mannen en 3 vrouwen) gearresteerd. De politie heeft 8 huiszoekingen gedaan in verschillende huizen in Madrid, Toledo en Cáceres, evenals bij een autodealer en een werkplaats in Cáceres. Van de 10 arrestanten, zitten er 8 al vast in afwachting van hun rechtszaak. De leider van het netwerk, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, is nauw verwant aan een internationaal drugskartel. Dit zou op zijn beurt onder leiding staan van een man van Turkse nationaliteit die bekend staat als El Paralítico (De Verlamde).

Onderzoek van start in maart vorig jaar

De eerste onderzoeken vonden plaats in maart toen agenten ontdekten dat de hoofdverdachte contact had opgenomen met bekende heroïnehandelaren. Hieronder de leider van een berucht drugskartel uit de Cañada Real, een sloppenwijk in de regio van Madrid. Na maanden speurwerk ontdekte de politie dat het criminele netwerk vooral opereerde vanuit de provincie Toledo.

Het kartel had hier boerderijen en huizen op verschillende locaties, voornamelijk op het platteland, waar ze de ladingen drugs verstopten. Nadat leden van de organisatie de heroïne bewerkten om hogere winsten te kunnen maken, distribueerden ze de drugs onder criminele groepen in Madrid, Castilië en León, Castilië-La Mancha en Extremadura.

Turkse connecties en drugs uit Nederland

De agenten kwamen erachter dat de hoofdverdachte in juli en september vorig jaar twee keer naar Istanbul (Turkije) is gereisd. Daar onderhandelde hij met een Turkse kartel over de invoer van heroïne. In dit verband werd in november een koppel gearresteerd dat deel uitmaakte van de lagere distributieniveaus. Ze reden op de rondweg in Madrid zonder verzekering en zonder geldige APK. Toen de politie de auto wilde stoppen, sloeg het koppel op hoge snelheid op de vlucht. Ondertussen gooiden ze ongeveeer 5 kilo aan heroïne uit het raam. Na een intense achtervolging kon de politie de auto onderscheppen in Getafe (Madrid).

85 pakketten heroïne

Afgelopen december ontdekten de agenten dat de groep op een grote lading drugs wachtte. De man die voor de bende als koerier optrad, pikte de drugs op bij een tankstation aan de A-1 ter hoogte van La Cabrera (Madrid) en vertrok direct daarna richting Toledo. Onderweg werd hij door de politie aangehouden en troffen agenten 85 pakketten aan ijn zijn auto met in totaal meer dan 51 kilo heroïne. 

 

Uit verder onderzoek bleek dat de drugs uit Nederland kwamen. De koerier had de heroïne moeten overbrengen naar een schuilplaats in Toledo. Hier zou de lading worden opgewacht door de hoofdverdachte en twee van zijn handlangers. Twee van hen roken onraad en verlieten de locatie en de derde bleef zijn huis bewaken, dat dienst deed als opslag. De operatie mondde uit in de arrestatie van de drie en de daaropvolgende huiszoekingen in hun huizen. Hierbij werd een grote pers voor het maken van pakjes heroïne gevonden, evenals 21.000 euro contant geld, een jachtgeweer, een pistool, een revolver, munitie, telefoontoestellen en zes auto’s.

In beslag genomen goederen

De politie kon eveneens de man en vrouw die verantwoordelijk waren voor de distributie in de Cañada Real arresteren en verdere huiszoekingen doen. Bij de autodealer en de werkplaats van het koppel in Cáceres, troffen agenten meer dan 51.000 euro contant geld aan, evenals mallen voor het persen en maken van verpakkingen van heroïne, juwelen, luxe horloges, een pistool, een revolver, een jachtgeweer, munitie, 12 auto’s en een motorfiets.

Dit vind je misschien ook leuk