Mercadona stelt zijn minimumloon vast op 1425 euro

door admin
Mercadona stelt zijn minimumloon vast op 1425 euro

Het bedrijf dat er bekend om staat goed voor zijn personeel te zorgen, heeft deze maatregel genomen binnen een complex scenario. De bedrijfsfilosofie is dat alle mensen die deel uitmaken van Mercadona ‘essentieel’ zijn. Zij dienen namelijk al hun inspanningen te richten op het tevreden houden van ‘el Jefe’. Zo worden de klanten van de grote Spaanse supermarktketen, en eveneens een van de goedkoopste, worden aangeduid. Hoe beter zij dat doen, hoe beter het gaat met de Mercadona als geheel.

De keten van oprichter Juan Roig heeft met de salarisverhoging gewacht op laatste stijging van de consumentenprijsindex CPI aan het einde van het jaar. Vanaf januari van dit jaar is het minimum instapsalaris bij  Mercadona in het eerste jaar 1.425 euro bruto per maand, dat is 87 euro meer per maand dan in 2021. Een stijging van 6,5%.

Baanbrekend HR-beleid

Mercadona promoot al jaren een baanbrekend HR-beleid in de sector. Met dit human resource-beleid zet het bedrijf zich in voor bemiddeling, opleiding en de persoonlijke en professionele ontwikkeling van degenen die deel uitmaken van het personeelsbestand.

Met de huidige loonsverhoging versterkt het bedrijf zijn inzet voor stabiele en hoogwaardige werkgelegenheid die het bedrijf al meer dan 25 jaar uitvoert. Het begin daarvan was dat alle personeelsleden een contract voor onbepaalde tijd kregen. 

Dit vind je misschien ook leuk