Beelden van honderden dode herten en zwijnen schokken Spaanse milieugroep

door admin
Beelden van honderden dode herten en zwijnen schokken Spaanse milieugroep

De Spaanse milieuorganisatie Ecologistas en Acción spreekt vol afschuw over de beelden die onder meer te zien zijn in het artikel van de Spaanse nieuwssite 20minutos.es. Onder de 447 wilde dieren die door in totaal 70 jagers werden neergeschoten, waren everzwijnen en herten. 

Zijn huidige regels omtrent jagen in Spanje wel juist?

De regels omtrent het jagen verschillen per autonome regio in Spanje. Hoewel de milieuactivisten van Ecologistas en Acción weten dat deze jachtpraktijken worden toegestaan in Córdoba, zetten er grote vraagtekens bij. In hoeverre is het moreel verantwoord om zo om te gaan met de instandhouding van de dierenpopulatie in bepaalde gebieden? Zo vragen zij zich af.

De gebeurtenissen vonden plaats in Villaviciosa de Córdoba, op het landgoed Los Posteruelos, een van de grotere jachtgebieden in de provincie Córdoba. Hoewel het officieel tot jachtgebied is bestempeld, en jagen op dieren er dus legaal is, stelden Ecologistas en Acción de omheining van dit soort gebieden aan de kaak. Deze zou grootschalige jacht in de hand werken. 

Twijfel over naleven voorwaarden

De milieubeweging vindt het niet ‘normaal’ dat de jagers in een weekend zoveel dieren konden doden. Onder normale omstandigheden is het namelijk niet realistisch dat er meer dan 300 dieren in een weekend geschoten kunnen worden, tenzij het wild van tevoren wordt opgejaagd of wanneer de dieren echt geen kant op kunnen.

“Hoe is bloedvergieten op zo’n grote schaal mogelijk?”, vragen leden van de beweging zich dan ook af. Ecologistas en Acción twijfelt aan de controle van de gemeente en provinciale raad. Die moeten erop toezien dat alle jachtregels worden nageleefd. 

Vanuit de jachtvereniging wordt beweerd dat veelal rijke mensen uit het buitenland speciaal naar dit soort plekken komen en veel geld betalen om te kunnen jagen. Volgens de vereniging hebben alle betrokken jagers ook in dit geval ‘de geldende regelgeving in Spanje’ opgevolgd.

Dit vind je misschien ook leuk