Ook ambulances, taxi- en buschauffeurs in protest tegen hoge brandstofprijzen

door admin
Ook ambulances, taxi- en buschauffeurs in protest tegen hoge brandstofprijzen

Waar de transportsector van goederenvervoer over de weg dat doet middels een staking voor onbepaalde tijd, die vandaag zijn 10e dag ingaat, willen bovengenoemde chauffeurs zondag massaal gaan demonstreren. Bronnen verzekeren dat de geplande demonstratie van aanstaande zondag doorgaat, ondanks een ontmoeting tussen vertegenwoordigers van de sector met de minister van Transport op woensdag.

Sector personenvervoer over de weg

De groep personenvervoer over de weg sluit zich daarmee aan bij de protesten in andere sectoren die te maken hebben met de stijging van de energieprijzen en grondstoffen.

“Staatsprobleem”

Dat vrachtwagenchauffeurs hun werk tijdelijk hebben neergelegd, brengt in grote delen van Spanje de levering van voedsel en andere goederen in gevaar. De problemen zijn al zodanig dat de werkgevers in de levensmiddelensector het als een “staatsprobleem” beschouwen. Zij eisen van de regering een snelle oplossing en wijzen erop dat het conflict nu al de productie bedreigt. Meer dan 100.000 banen staan volgens hen op het spel.

“Kritieke situatie”

De reizigersafdeling van het Nationale Comité voor Transport over de Weg (CNTC) kondigde de demonstratie op dinsdag aan. Ondanks het gesprek dat woensdag plaats zal vinden met minister Sánchez van Transport. In dit gesprek hoopt men “de kritieke situatie waarin de sector terecht is gekomen door de exponentiële stijging van de energieprijzen over te brengen”, zoals bevestigd door de Nationale Vereniging van Taxi’s (ANTAXI).

Onmiddellijke maatregelen nodig

Julio Sanz is voorzitter van ANTAXI en woont woensdag de vergadering met de minister bij. Hij vindt dat het personenvervoer over de weg “ernstige problemen zal hebben om zichzelf te handhaven” als de prijsstijging doorzet. Daarom vragen ze morgen de minister om onmiddellijk maatregelen te nemen om het voortbestaan ​​van de sector te garanderen.

Andere landen helpen wel

Sanz herinnerde er ook aan dat “landen als Portugal” deze hulp al bieden en in andere landen, zoals Frankrijk is hulp goedgekeurd die op 1 april van kracht wordt. Ook de regering van Spanje zou de situatie voor de sector kunnen verlichten.

“We weten dat de situatie over het algemeen ingewikkeld is. Toch vertrouwen we erop dat de regering de middelen die haar ter beschikking staan, inzet om het voortbestaan ​​​​van dit type transport dat diensten verleent aan heel Spanje te garanderen”, concludeerde Sanz.

Transportstaking

De staking van onbepaalde duur die is opgeroepen door het platform voor de verdediging van het vervoer van goederen over de weg blijft Spanje in spanning houden op de tiende dag van protest. Men peinst er niet over te stoppen met staken, ondanks de steun van 500 miljoen euro die de regering heeft toegezegd aan vrachtvervoerders ter compensatie van de stijging van de brandstofprijzen.

Bekijk ook: Levering bier in gevaar door vervoerdersstaking

Dit vind je misschien ook leuk