Het meest bewonderde wijnmerk ter wereld is Spaans

door admin
Het meest bewonderde wijnmerk ter wereld is Spaans

Van de in totaal 4.300 wijnmakerijen in Spanje, waarvan 3.075 exporteren naar 189 landen, is er een in geslaagd om de meest bewonderde ter wereld te worden volgens de classificatie “The World’s Most Admired Wine Brand“. Deze is opgesteld door het internationale tijdschrift “Drinks International”, dat al sinds 1870 bestaat. 

Dat bedrijf is Familia Torres, een familiebedrijf opgericht in 1870 in Vilafranca del Penedès (Barcelona), een gebied met een sterke wijnsector. Bodega Torres wordt al vijf generaties lang geleid door dezelfde familie en blijft zich elk jaar opnieuw consolideren als belangrijk, prestigieus en populair Spaans merk.

Gerenommeerde classificatie

Niet onbelangrijk te melden is dat het wijnhuis deze titel al zes keer heeft behaald van de 12 edities van deze ranglijst, die behoorlijk serieus wordt genomen door zowel de wijnsector als wijnliefhebbers omdat ze is opgesteld door professionals uit de wijnsector. Er gaat een macro-enquête onder 2.000 experts in de wijnsector aan vooraf. 

Die experts moeten de vijf wijnmerken kiezen die ze het meest bewonderen op basis van verschillende criteria. Enkele zijn de kwaliteit van de wijn zelf; de prijs-kwaliteitverhouding; of de merksterkte. Kenmerken die Drinks International bijzonder waardeert is de kwaliteit van de wijn en de toewijding van de wijnhuizen aan duurzaamheid. 

Bekijk ook: Steeds meer mensen kiezen voor biologische wijn

Naast Familia Torres wordt het podium met meest bewonderde wijnmerken ter wereld gecompleteerd door de Australische wijnmakerij Penfolds en de Argentijnse Bodega Catena, die vorig jaar de eerste plaats bereikte.

Zeven andere Spaanse wijnhuizen in top 50

Naast Familia Torres zitten er nog meer Spaanse merken in de Top 50. Op de vierde plaats verschijnt La Rioja Alta en op de tiende Vega Sicilia. Vervolgens staan ook Ramon Bilbao (17), Faustino (28), Protos (29), Campo Viejo (29) en Marqués de Cáceres op 36. Dat acht Spaanse wijnhuizen tot de vijftig meest bewonderde ter wereld behoren, is een record dat de Spaanse wijnsector consolideert als een wereldreferentie.

Enotoerisme

Behalve alles wat de sector genereert, gaat er ook een grote aantrekkingskracht vanuit op toeristen. Jaarlijks komen bijna 3 miljoen toeristen af op de Spaanse wijnwereld. Zij bezoeken wijnmakerijen, wijnmusea of reizen langs de vele wijnroutes in het land. En omdat Spanje het land is met de meeste wijngaarden ter wereld, die ook nog eens eeuwenlang wijdverbeid zijn, heeft elke autonome regio zijn eigen wijngebieden. 

Dit vind je misschien ook leuk