Spaanse skistations hebben buitengewoon goed gedraaid deze winter

door admin
Spaanse skistations hebben buitengewoon goed gedraaid deze winter

Voor deze skistatitons, die zijn verenigd in de vereniging ATUDEM, is het een ‘exceptioneel’ seizoen geweest, schrijft TouriNews. Desondanks lag het aantal van 4,5 miljoen bezoekers wel veel lager dan de 5,6 miljoen wintersporters in het seizoen voorafgaand aan de pandemie. 

‘Uitstekende meteorologische omstandigheden’

Een woordvoerder van ATUDEM onderstreept dat het begin van het seizoen, dat samenviel met het lange weekend van de Puente de Diciembre ‘spectaculair’ was. Daarna kwamen er heel veel wintersporters op de skigebieden af tijdens de kerstvakantie dankzij uitstekende meteorologische omstandigheden en een goede sneeuwkwaliteit. Bovendien werden er hier en daar wedstrijden en evenementen georganiseerd om extra bezoekers te trekken.

Tot slot waren de vakantieweken Semana Blanca (begin maart) en Semana Santa (10-17 april) zo goed dat enkele skigebieden een hotelbezetting bereikten van meer dan 80%.

‘Een van de beste skiseizoenen van de afgelopen jaren’

“Het is zonder twijfel een uitzonderlijk seizoen geweest voor de wintersport in Spanje. De grote inspanningen van alle skigebieden na de pandemie hebben hun vruchten afgeworpen. Daarom kunnen we vandag zeggen dat we een van de beste skiseizoenen van de afgelopen jaren tegemoet gaan”, zegt Jesús Ibáñez, president van ATUDEM.

Zomerseizoen

Na het einde van de winterperiode, waarin de skistattions gemiddeld 140 dagen open konden blijven, bereiden veel gebieden zich nu voor om in de zomer open te gaan met hun programma’s van natuuractiviteiten zoals wandelen, rotsklimmen, parasailing en mountainbiken. 

Bekijk ook: Skigebied Sierra Nevada sluit het beste seizoen in zijn geschiedenis

Dit vind je misschien ook leuk