Grootste race ter wereld vindt dit weekend ook plaats in Valencia

door admin
Grootste race ter wereld vindt dit weekend ook plaats in Valencia

The Wings for Life World Run is een wereldwijde ren-competitie die sinds 2014 wordt gehouden in het eerste weekend van mei. Het doel van het evenement is om geld in te zamelen voor de stichting Wings for Life. Het inschrijfgeld van de deelnemers – zowel hardlopers als rolstoeldeelnemers – gaat volledig naar de stichting. Die doet onderzoek naar  not-for-profit foundation Wings for Life. 

In plaats van een finishlijn racen de deelnemers zij aan zij om de Virtual Catcher Car voor te blijven. Nu in het negende jaar, op 8 mei 2022 kunnen Wings for Life World Run-deelnemers in Spanje ook samen hardlopen in Valencia.

Renners maken gebruik van een nieuw formaat APP Run op hun mobiele telefoon. Iedereen kan zich voor deze loop inschrijven en meerennen, waar je je ook ter wereld bevindt. 

Het meeste plezier begint een half uur na de start van de race: de virtuele Catcher Car begint zijn reis met een snelheid van 14 km/u en “vangt” de deelnemers tot hij de laatste bereikt. Alle ingeschrevenen kunnen na de race genieten van een verfrissing, muziek en krijgen hun Wings For Life World Run-t-shirt.

Ontmoet je vrienden, download de Wings for Life World Run-app en doe mee met alle andere mensen die rennen totdat de Virtual Catcher Car je inhaalt. De race begint precies om 13:00 uur. De Virtual Catcher Car vertrekt 30 minuten na de start met 14 km/u en verhoogt gestaag zijn snelheid totdat de laatste atleten zijn gepakt. 100% van alle donaties en de toegangsprijzen gaan rechtstreeks naar onderzoeksprojecten voor het ruggenmerg.

De negende editie van de Wings for Life World Run wil de cijfers overtreffen die het vorig jaar wist neer te zetten. Toen namen 190.000 lopers uit 135 verschillende landen deel. 

Dit vind je misschien ook leuk