Nederlands gezinsdrama in Spanje

door admin
Nederlands gezinsdrama in Spanje

Dat bevestigt de Guardia Civil op vrijdagochtend. Het gezinsdrama speelt zich af in Ferreiros in de provincie Lugo in het de Noordwest-Spaanse regio Galicië en zorgt daar voor veel opschudding. Op maandag 2 mei was de jongen weggelopen van huis. Nadat de Nederlandse moeder en de stiefvader dagenlang onbereikbaar bleven, sloeg de school alarm bij de lokale instanties.

Een opsporingsbericht van een nonprofitorganisatie over de jongen werd op sociale media tienduizenden keren gedeeld. Blijkbaar zou er geen officiële aangifte van de verdwijning zijn, die zou moeten worden ingediend door zijn biologische vader, die in het buitenland woont.

Toen gemeentepersoneel en de Guardia Civil nader onderzoek wilden doen bij het ouderlijk huis troffen ze daar vrijdag het levenloze lichaam aan van de moeder. Uit een afscheidsbrief konden de agenten herleiden dat ze door zelfdoding om het leven was gekomen. Desondanks wordt een autopsie uitgevoerd. De stiefvader, die zich op dat moment nog in Frankrijk bevond, keerde na het slechte nieuws terug naar Spanje. Spaanse media schrijven dat de Guardia Civil hem niet al verdachte beschouwde.

De man liet vervolgens niets meer van zich horen. Agenten vertrouwden het niet en gingen maandag opnieuw langs zijn huis en troffen zijn levenloze lichaam aan. Ook de stiefvader had een afscheidsbrief achtergelaten. Hierin stond dat hij niet zonder zijn vrouw kon en geen andere uitweg meer zag.

Op dat moment was de zoon nog steeds vermist. Uiteindelijk werd de jongen, na een aantal tips, gevonden in een winkelcentrum in de stad Lugo, 35 kilometer van Ferreiros vandaan. Klanten herkenden hem van de opsporingsberichten waarna de Guardia Civil zich over hem ontfermde.

Opschudding

Volgens Spaanse media heeft het gezinsdrama voor veel opschudding gezorgd in het dorpje in de provincie Lugo. Inwoners laten weten dat de jongen vaker van huis zou zijn weggelopen. De stiefvader was klusjesman en de moeder zou een bar aan het openen zijn. Het waren “heel aardige mensen”.

Volgens de Guardia Civil is de jongen overgedragen aan de Spaanse jeugdbescherming. Daar blijft hij totdat zijn vader zich over hem kan ontfermen. 

Dit vind je misschien ook leuk