Huren rijzen de pan uit in meer dan een derde van Spanje

door admin
Huren rijzen de pan uit in meer dan een derde van Spanje

Dit blijkt uit gegevens verzameld door vastgoedplatform Idealista. De huur bereikt een maximum in meer dan een derde van het land en een historisch prijsrecord in 18 provinciehoofdsteden. Hieronder Vitoria waar huurders gemiddeld 10,40 euro per vierkante meter betalen. De prijs ligt hier al een half jaar boven de 10 euro/m2.

Ook in Girona en Cádiz bereiken de gemiddelde huurprijzen die per plaats op het vastgoedportaal worden geadverteerd de 10 euro/m2. Dan volgen Valencia (9,8 euro), Santander (9 euro), Segovia (8,9 euro), Tarragona (8,7 euro), Salamanca (8,3) of Alicante (8 euro).

Daar komen nog eens tien provinciehoofdsteden bij, hoewel de prijs per vierkante meter onder de 8 euro ligt. Dit zijn Huesca (7,7 euro), Guadalajara (7,5 euro), Logroño (7,3 euro), Pontevedra (7,2 euro), Castellón de la Plana (6,8 euro), Cuenca (6,8 euro), Jaén (6,2 euro), Ávila (6,2 euro), Zamora (6 euro) en Zaragoza (8,5 euro).

De radiografie die door het vastgoedportaal is opgesteld, onthult ook dat nog eens zes hoofdsteden zeer dicht bij de historische maxima van de afgelopen zes maanden zijn geweest. Met name de huurprijzen in Zaragoza, Murcia, A Coruña, Cáceres, Burgos en Badajoz liggen slechts 1% onder hun respectieve records.

Lagere huren dan voorheen in andere steden

De pandemie vertraagde de uitbreiding van de huurmarkt en deed de prijzen in sommige steden zoals Madrid of Barcelona zelfs tot dubbele cijfers dalen. Wat betreft de Spaanse hoofdstad bekroont Idealista deze als de stad waar de huren het verst verwijderd zijn van hun historische hoogten.

Momenteel wordt er in Madrid gemiddeld 15,2 euro/m2 per maand gevraagd om een ​​woning te huren, tegenover het maximum van 16,8 euro die in mei 2020 werd bereikt. Het cijfer voor april ligt 9,4% lager dan dat van mei.

Ook in zes andere Spaanse hoofdsteden liggen de huren tot 5% onder de maxima: Barcelona, ​​​​Palma de Mallorca, Sevilla, San Sebastián, Ciudad Real en Ourense.

Wat Barcelona betreft, bedraagt de gemiddelde huur ​​16,5 euro per m2 per maand, vergeleken met de 17,6 euro die het 23 maanden geleden bereikte.

In Palma is de gemiddelde huurprijs momenteel 11,7 euro per maand per m2, minder dan de 12,4 euro/m2 die in mei 2020 werd bereikt. In San Sebastián zijn de huren 5,7% lager dan het record dat in november 2020 werd geregistreerd

Dit vind je misschien ook leuk