Een dode en 80 gewonden bij treinbotsing in Barcelona

door admin
Een dode en 80 gewonden bij treinbotsing in Barcelona

De persoon die om het leven kwam was de machinist van een van de beschadigde treinen, de passagierstrein; de andere was een goederentrein en ‘potas’, een mengsel van zouten. De derde wagon van laatstgenoemde ontspoorde en raakte frontaal de cabine van de reizigerstrein, waarvan de machinist ter plaatse overleed.

Van de tachtig gewonden (86 volgens sommige bronnen), werden er negen in het ziekenhuis opgenomen. De Generalitat, eigenaar van het openbare bedrijf Ferrocarrils de Catalunya (FGC) dat deze spoorlijn beheert, meldde in Spaanse media echter dat geen van de passagiers ernstige gewond is geraakt. Van de gewonden konden 77 ter plaatse worden behandeld. Zij werden samen met andere passagiers later per bus naar het volgende station vervoerd.

De trein reed op het traject Llobregat en de regio Anoia in Barcelona. Om zes uur ’s middags hoorden de bijna 150 passagiers een luide knal. De trein kwam bruusk tot stilstand en veel reizigers vielen op de grond. Volgens getuigen ontstond er paniek en onzekerheid omdat niemand wist wat er precies was gebeurd.

Snelle hulp

Doordat de botsing dichtbij het station plaatsvond, waren de hulpdiensten snel ter plaatse. De passagierstrein verliet op dat moment het station Sant Boi en was bijna vol. De ontsporing van de wagon van de andere trein, die het eindpunt naderde, vond plaats in een bocht. Om deze reden had de machinist van de passagierstrein geen schijn van kans. De wagon boorde zich met grote kracht in zijn cabine. 

Dit vind je misschien ook leuk