Tienduizenden Britse en Duitse voetbalfans overspoelen centrum van Sevilla

door admin

De wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Rangers FC begon om 21.00 uur. Vanaf het fluitsignaal barstte het van de actie. Al na 12 minuten kwamen de eerste kansen voor Frankfurt. McGregor ontkende de pogingen echter. Kansen aan beide kanten bleven zonder doelpunt. De eerste helft eindigde 0-0.

De tweede helft begon sterk voor de Frankfurters, maar ze slaagden er nog steeds niet in om de bal in het net te krijgen. Pas na 57 minuten volgde het eerste doelpunt: Aribo zette Rangers op voorsprong met een linksbenige aanval in de linkerbenedenhoek van het doel. Het stadion leek bijna uit zijn voegen te barsten door de juichende fans.

Penalty

Slechts 3 minuten later kwam er een kans op een penalty voor Frankfurt als gevolg van een handsbal. Er werd echter bevestigd dat de bal van de borst van een Rangers-verdediger kwam en derhalve werd de penalty geweigerd.

De gelijkmaker

Daarop volgde de gelijkmaker: Borre wist de bal langs McGregor en in de rechterbenedenhoek te krijgen. Met nog 20 minuten normale speeltijd te gaan, hadden beide teams een goede motivatie om te scoren.

McGregor speelde een schitterende wedstrijd en wist mede te voorkomen dat Frankfurt zou scoren. Ondanks dat er 6 minuten aan blessuretijd werd toegevoegd, eindigde de wedstrijd in 1-1 dus ging naar de extra tijd.

Extra tijd

In de extra tijd gebeurde er niet veel, met uitzondering misschien van wissels met strafschoppen in het achterhoofd. Extra tijd leverde ook geen verdere doelpunten op. Wat ertoe leidde dat het duel via penalty’s moest worden beslist.

Als eerste scoorde James Tavernier voor Rangers en maakt Christopher Lenz gelijk. Davis, Hrustic, Arfield en Kamada scoren allemaal, waardoor het op 3-3 kwam te staan na penalty’s. Daarna kwam Aaron Ramsey op voor Rangers en miste, maar Kostic scoorde voor Eintracht en bracht de stand op 4-3. Roofe wist te scoren voor Rangers, en het was allemaal te danken aan Rafael Santos Borre Maury. Maury scoorde en voor de Rangers was het allemaal voorbij.

Voor de wedstrijd

Ondanks verzoeken van de politie om de rust en kalmte te bewaren, is op de beelden door @SenorGanan gepubliceerd op Twitter, te zien dat er gewelddadige incidenten hebben plaatsgevonden tussen beide groepen fans. Fans smeten met terrasmeubilair en parasols en de oproerpolitie moest tussenbeide komen. Er zouden zo’n 100.000 Ranger fans in de stad zijn en die waren niet alleen aan het rellen, zoals hier te zien is in een tweet van @sportbible. @PRKeinMensch toont hier beelden van blije zingende Duitse fans.