Guardia Civil heeft twee pedofielen opgepakt

door admin
Guardia Civil heeft twee pedofielen opgepakt

Operatie Berpaidos resulteerde in de arrestatie van een 54-jarige man in Almeria. Op sociale media zou hij zich voordoen als minderjarige om zo zijn slachtoffers te lokken. Hij wordt beschuldigd van het plegen van meer dan 40 zedenmisdrijven tegen minderjarigen.

In een ander succesvol onderzoek, bekend als operatie Fontane, arresteerde de Guardia Civil een 42-jarige pedofiel. Hij wordt beschuldigd van het online misbruiken van 26 minderjarigen met het produceren van kinderpornografie als doel. Blijkbaar nam hij contact op met kinderen door bekende online games te gebruiken.

Operatie Fontane

De operatie begon afgelopen juli, na de klacht van de ouders van een kind onder de 9 jaar. Ze meldden vermoedens dat hun zoon contact had met een ongepaste volwassene via een bekende online videogame. Het onderzoek bevestigde dat de vermeende pedofiel contact had met minderjarigen via bekende online games. Bovendien registreerde hij meer dan 3.000 inzendingen voor deze games over een periode van twee jaar.

Virtuele geschenken

Gedurende deze tijd smeedde de verdachte een hechte vriendschap met zijn potentiële slachtoffers. Dit was altijd door middel van bedrog en misbruik te maken van zijn superioriteit. Hij betaalde de kinderen virtuele geschenken die beschikbaar waren op spelplatforms; met de geschenken kwam het verzoek van de verdachte om videogesprekken te voeren waarin hij de kinderen vroeg hun geslachtsdelen te laten zien.

Zodoende heeft de politie kunnen bewijzen dat de man seksueel misbruik heeft kunnen plegen met 26 minderjarigen. Deze kinderen Hwaren allemaal tussen de 8 en 12 jaar oud. Ze kwamen uit heel Spanje. Uit het onderzoek blijkt dat er mogelijk meer slachtoffers bekend zullen worden.

Meer dan 2000 bestanden

De man bleek meer dan 2.000 dossiers van minderjarigen te hebben met inhoud van seksuele aard. Nadat ze ermee instemden om voor de camera te poseren, legde de gedetineerde de beelden van zijn scherm vast en sloeg ze op. 

Onderzoekers bij de politie hebben ook vastgesteld dat deze pedofiel niet alleen zijn behoeften bevredigde via online gameplatforms, maar zichzelf ook aanbood als sportmonitor, kampleraar en leraar Engels, naast andere activiteiten met betrekking tot minderjarigen.

Het internet, en vooral online games, zijn bekende manieren waarop pedofielen contact leggen met hun slachtoffers. Zo profiteren ze van de anonimiteit die het gebruik van dergelijke netwerken bieden om het vertrouwen van de minderjarigen te winnen en hen zo te kunnen misbruiken.

Tips om misbruik te herkennen

Kinderen zijn zo kwetsbaar wanneer ze toegang hebben tot internet, en daarom geeft de Guardia Civil enkele tips voor minderjarigen die toegang hebben tot internet:

  • Ouders moeten de toegang van hun kinderen tot internet beheren, ongeacht de apparaten die ze gebruiken, en nog meer in online games.
  • Er zijn programma’s voor ouderlijk toezicht die op verschillende apparaten kunnen worden geïnstalleerd, zodat je als ouder/voogd op de hoogte bent van de inhoud die je kinderen bereikt en tot welke zaken zij toegang hebben. 
  • Praat regelmatig en op een natuurlijke manier met je kinderen over hun internetgebruik.

Dit vind je misschien ook leuk