In deze Spaanse steden ligt het gemiddelde aantal kinderen per vrouw het hoogst

door admin
In deze Spaanse steden ligt het gemiddelde aantal kinderen per vrouw het hoogst

Hierin staat ook dat in geen enkele grote stad in Spanje het gemiddeld aantal kinderen per vrouw hoger was dan twee in referentiejaar 2019. Het gemiddeld aantal kinderen per vrouw wordt gedefinieerd als het gemiddeld aantal kinderen dat een in een bepaalde gemeente woonachtige vrouw gedurende haar vruchtbare leven zou krijgen, als haar vruchtbaarheid gelijk zou blijven aan de vruchtbaarheid die in een specifiek jaar in die gemeente is gemeten.  

1,24 kind per vrouw 

Zo bedroeg het gemiddelde aantal kinderen per vrouw in Spanje in 2019 1,24. De steden met het hoogste gemiddelde aantal kinderen per vrouw waren Melilla (1,97), Lorca (1,61) La Línea de la Concepción (1,59), Ceuta (1,55), Manresa (1,50), Cartagena (1,47) en Almería (1,46). 

In acht steden ligt het gemiddeld aantal kinderen onder de éen

De laagste gemiddelden lagen hoofdzakelijk op de Canarische Eilanden, met name in San Cristóbal de la Laguna (0,83 kinderen per vrouw), Las Palmas de Gran Canaria (0,90), Santa Cruz de Tenerife (0,90) en Telde (0,92), gevolgd door de volgende plaatsen op het vasteland: Gijón (0,93), Fuengirola (0,94), Avilés en Oviedo, beide met 0,99. Dit betekent dat in deze acht steden vrouwen gemiddeld niet eens één kind hebben gekregen. 

Laagste en hoogste levensverwachting

De statistieken bevatten ook een indicator van de levensverwachting bij de geboorte, die staat voor het gemiddelde aantal jaren dat iemand naar verwachting vanaf zijn geboorte zal leven, berekend als een gemiddelde van drie jaar, waarbij 2019 het centrale referentiejaar is. Volgens het verslag ligt de levensverwachting in drie gemeenten boven de 85 jaar. Deze liggen alle drie in de regio Madrid: Pozuelo de Alarcón, Majadahonda en Las Rozas de Madrid, gevolgd door Rivas-Vaciamadrid (84,9), ook regio Madrid) en Getxo (84,7, Baskenland). 

Hekkensluiter is La Línea de la Concepción waar, als enige van de 126 bestudeerde steden, de levensverwachting bij de geboorte minder dan 80 jaar is, terwijl iets daarboven Ceuta (80,0), Melilla (80,1), Cádiz (80,7) en Algeciras (80,8) lagen. 

Opvallend is dat Pozuelo de Alarcón, uit de top drie, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen en het laagste werkloosheidscijfer in Spanje is. 

Dit vind je misschien ook leuk