Renfe boekt sinds pandemie nieuw dagrecord aantal passagiers AVE

door admin
Renfe boekt sinds pandemie nieuw dagrecord aantal passagiers AVE

De meest populaire trajecten zijn die tussen Madrid en Andalusië, Valencia, Galicië en Catalonië. Omdat Catalonië een van de meest gewilde bestemmingen is, introduceert Renfe vanaf 4 juni op zaterdag een nieuwe AVE-dienstregeling op de lijn Madrid-Barcelona en vice versa, met een stop in Zaragoza.

Speciale actie in juli en augustus

Renfe heeft een promotieactie gelanceerd om op zaterdag in juli en augustus tussen Madrid, Zaragoza en Barcelona voor 22,75 euro met de AVE te reizen. Deze actie is geldig voor aankopen tot en met 1 juni. Momenteel rijden er op  het traject Madrid-Barcelona 50 hogesnelheidstreinen (AVE of Avlo), een groot deel van de dag rijdt er ongeveer elk half uur een trein, zeker tijdens de piekperiodes. In totaal biedt de spoorwegmaatschappij op deze verbinding ongeveer 20.000 zitplaatsen per dag aan. 

Extra zitplaatsen 

Renfe maakte ook bekend dat ze meer dan 50.000 extra zitplaatsen beschikbaar stelt voor reizen op voornamelijk vrijdag, zaterdag en zondag, wat een stijging betekent van 7,8% ten opzichte van het gebruikelijke aanbod. De versterking is vooral van belang op de trajecten tussen Madrid en Catalonië en Andalusië, met in totaal 48.000 extra zitplaatsen. De lijnen met de grootste vraag naar commerciële diensten (AVE-Larga Distancia), tussen Madrid en Catalonië en Aragon, krijgen er 21.318 extra zitplaatsen bij.

Renfe vergroot ook capaciteit in het zuidelijke deel van Spanje, met in totaal 18.387 extra zitplaatsen (tussen Madrid en Sevilla, Malaga en Cádiz), en in de regio Levante, met 5.950 extra zitplaatsen. Wat de middellangeafstandstreinen betreft, zal Renfe het aanbod met 2.500 zitplaatsen uitbreiden, waardoor de verbindingen tussen Madrid en Toledo, en Madrid en Valladolid, samen met Sevilla-Cádiz en de lijn A Coruña-Santiago-Vigo, worden versterkt.

Met het totale aantal extra zitplaatsen dat wordt aangeboden, reduceert Renfe naar eigen zeggen de vervuilende uitstoot van 33.000 particuliere voertuigen.

Dit vind je misschien ook leuk