Guardia Civil ontmantelt bende die valse rijbewijzen verkocht

door admin
Guardia Civil ontmantelt bende die valse rijbewijzen verkocht

Ze werden gearresteerd in Badajoz, Extremadura, omdat ze naar verluidt valse rijbewijzen online hadden verkocht. Het onderzoek begon anderhalf jaar geleden, gecoördineerd met het provinciaal parket in Badajoz. Gedurende deze tijd kon de politie de betrokkenheid achterhalen van een groep fraudeurs die 15 webportals hadden gemaakt.

Valse websites

Ze gebruikten deze websites en sociale media om rijbewijzen te koop aan te bieden. De kosten varieerden tussen de € 600 en € 19.000. Betalingen werden naar rekeningen van derden gestuurd en vervolgens omgeleid.

Online leenregeling

Dezelfde groep deed ook alsof ze financiële diensten aanbood waarbij mensen een geldbedrag tussen de € 500 en € 1.000 moesten betalen om deel te nemen aan de online leenregeling. Er werd echter nooit iets verstrekt en het geld werd niet teruggegeven.

Valse rijbewijzen

Geschat wordt dat met deze oplichting meer dan 30 mensen zijn misleid door de criminele groep. Hiervan werden er 23 opgelicht met de valse rijbewijzen. Nog eens 9 werden gedupeerd door de online leenregeling. De getroffen inwoners waren afkomstig uit de provincies Badajoz, Murcia, Pontevedra, Madrid, Malaga, Alicante, Granada, Segovia, Zamora, Sevilla, Córdoba, Valencia, Valladolid, Castellón, Albacete en Barcelona.

Overtuigende oplichting

Sommige van de getroffenen vertelden de politie dat ze niet op de hoogte waren van de officiële procedure voor het verkrijgen van een rijbewijs. Bovendien waren ze volledig overtuigd van de wettigheid ervan op basis van de overtuigende illustraties en informatie die via de website van de bende werd bekeken.

Onderzoek loopt nog

De Guardia Civil in Veldebotoa-Badajoz heeft het onderzoek open gehouden vanwege de kans dat er meer slachtoffers zijn van deze fraude.

Dit vind je misschien ook leuk