Tijdslimiet voor een hapje of drankje op het terras in Spanje

door admin
Tijdslimiet voor een hapje of drankje op het terras in Spanje

Nadat in december 2021 een rookverbod op het terras werd ingevoerd, komen horecazaken nu zelf met extra regels op het terras. Sinds de terrassen weer open zijn, willen horeca-eigenaren de grote vraag naar een plekje op het terras faciliteren middels een nieuw systeem. Maar of dit nu zo positief wordt ontvangen, is nog maar de vraag. Diverse horecazaken in Barcelona en Bilbao hebben een tijdslimiet per tafel ingesteld, afhankelijk van het soort consumptie.

De klok tikt op terrassen in Barcelona en Bilbao

Op veel terrassen krijg je een half uur voor een drankje, bijvoorbeeld een biertje of een glas fris. De tijdslimiet wordt verlengd tot een uur als er ook eten wordt besteld. Aan het vaststellen van de tijdslimiet zitten soms echter nog meer haken en ogen: Naast het soort consumptie wordt er ook rekening gehouden met hoeveel mensen je aan tafel zit.

In Barcelona trekken diverse horecabazen de touwtjes nog wat strakker aan. Diverse media, zoals El Español en ABC.es, schrijven dat sommige zaken de toegang zelfs niet verlenen wanneer iemand alleen of met z’n tweeën een terrasje wil pakken; ze laten bijvoorbeeld alleen maar groepen toe van drie of meer personen.

Horecazaak Bilbao presenteert tijdslimiet op welkomstbord

Bilbao heeft zich ook bij dit nieuwe systeem aangesloten. Op een bord buiten een van de horecazaken in het centrum staat geschreven dat er per consumptie een maximale tijd op het terras is verbonden. Zo krijg je een kwartier voor een kopje koffie, 25 minuten voor een biertje en 40 minuten voor een kleine lunch.

Of meer horecazaken in Barcelona, Bilbao of zelfs in andere steden in Spanje dit systeem gaan overnemen, is vooralsnog de vraag. De angst van velen is dat Spanje minder aantrekkelijk wordt wanneer heerlijk en onbeperkt genieten van sangria en tapas op het terras in de Spaanse zon dreigt te verdwijnen.

Dit vind je misschien ook leuk