Spanje in verlenging kwartfinale EK uitgeschakeld door Engeland

door admin

Engeland boekte tijdens de vorige wedstrijd tegen Noorwegen de grootste EK-zege ooit. De Engelse dames sloten de groepsfase af met 14 doelpunten en geen enkel doelpunt tegen. Dit zorgde voor enorm hoge verwachtingen van de groep van de Nederlandse Sarina Wiegman.

Spanje boekte tijdens het EK ook mooie resultaten: De Spaanse dames wonnen in de poulefase van Finland (4-1) en Denemarken (1-0) maar moest het afleggen tegen Duitsland (0-2).

Spanje op voorsprong vlak na rustige eerste helft

Al na 7 minuten in de eerste helft stond Wiegman juichend langs de lijn vanwege een doelpunt. Toch werd deze direct afgekeurd vanwege buitenspel. Spanje hield zich lange tijd behoorlijk sterk tegen Engeland, maar beide teams wisten in de eerste helft niet tot een succesvol doelpunt te komen. Vlak na rust lukte het Esther González een mooie goal te maken na voorzet van Athenea del Castillo.

Engeland slaagde in de laatste minuten om tot gelijkspel te komen

Sarina Wiegman reageerde na de voorsprong van Spanje direct en ververste een deel van haar aanval met twee nieuwe speelsters. Lange tijd leek het erop dat Spanje het land zou worden dat het machtige Engeland uit het EK zou krijgen. Toch zorgde Engeland 5 minuten voor tijd voor de gelijkmaker. De 1-1-stand betekende een verlenging van de wedstrijd.

Spanje moet afscheid nemen van EK

Nog geen 6 minuten na het fluitsigaal van de verlenging zette Georgia Stanway Engeland op voorsprong. Spanje had absoluut de energie om te zorgen voor een gelijkspel of zelfs voor de winst maar het lukte de Spaanse dames niet om er een doelpunt uit te krijgen. Met een 2-1-stand is het Engeland gelukt om een plekje te veroveren in de halve finale van het EK. De winst van Engeland betekende op woensdagavond het vertrek van Spanje uit het Europees Kampioenschap vrouwen 2022.