Met de auto naar Spanje? 3 zaken om rekening mee te houden

door admin
Met de auto naar Spanje? 3 zaken om rekening mee te houden

Je moet er wel een beetje wilskracht voor verzamelen en je goed voorbereiden. Ga jij dit jaar ook met de auto naar Spanje? Houd dan wel rekening met de volgende drie zaken.

Pechhulp buitenland

Hoe goed ben jij verzekerd voor pechhulp? Je wilt niet in de situatie komen dat je in Frankrijk of Spanje langs de weg komt te staan en geen recht hebt op pechhulp omdat je je daar niet voor verzekerd hebt. Het feit dat je je verzekerd hebt voor pechhulp betekent daarbovenop ook niet automatisch dat dat ook voor het buitenland geldt. Kortom: tijdig een autoverzekering afsluiten die voorziet in pechhulp in binnen én buitenland.

Hoge benzineprijzen

Als je je vakantie naar Spanje voor februari 2022 al geboekt had, krijg je met een fikse tegenvaller te maken in de vorm van sterk gestegen benzineprijzen. Om in Spanje te komen, moet je een hoop kilometers maken en dat gaat zomer 2022 een stuk meer kosten dan in voorgaande jaren.

Hoewel de brandstofprijzen in Frankrijk en Spanje lager liggen dan in Nederland, krijg je ook daar met hoge prijzen te maken. Probeer er rekening mee te behouden in je begroting voor de vakantie, anders ga er achteraf achter komen dat je vakantie aanzienlijk meer gekost heeft dan je had gepland.

Niet autorijden op slippers of sandalen

Als je naar Spanje op vakantie gaat, dan ga je natuurlijk mede voor het mooie weer. Weer om in korte broek en op slippers of sandalen te lopen. Dan is het irritant als je alleen omdat je een stukje auto moet rijden schoenen moet aantrekken. Doe het echter toch maar, want het is in Spanje verboden om een auto te besturen op slippers of sandalen. Als je gepakt wordt, krijg je een boete van 200 euro en met bovenstaande opmerking over de hoge brandstofprijzen wil je dat natuurlijk liever vermijden. Van dat geld kun je trouwens ook een mooi paar schoenen kopen.

De belangrijkste tip, naast veilig rijden, is trouwens om vooral lekker genieten van je vakantie in Spanje. Je hebt er vast hard voor gewerkt, dus als je de auto naar je bestemming hebt gebracht is het ook echt tijd om te gaan ontspannen.

Dit vind je misschien ook leuk