Geldboete als je servetje op de grond gooit op terras in Almería

door admin
Geldboete als je servetje op de grond gooit op terras in Almería

De gemeente Almería legt namelijk een boete op van 120 euro voor degenen die servetten op de grond op de terrassen van bars en restaurants gooien. Soortgelijke sancties zullen worden opgelegd aan horeca-eigenaren die hun terrassen niet schoon houden. Ook worden zij verplicht afvalbakjes te plaatsen op de tafels op hun terrassen. De lokale politie moet het gaan handhaven. 

Nieuwe schoonmaakverordening

Margarita Cobos, wethouder voor Milieuduurzaamheid van het gemeentehuis van Almeria, heeft twee belangrijke verbeteringen aangekondigd die zijn opgenomen in de Schoonmaakverordening. Dat is enerzijds de verplichting voor bars en restaurants om een ​​afvalbak te hebben voor elke tafel of set tafels die op het terras zijn opgesteld. Ten tweede is er een nieuwe schema voor het deponeren van het afval in de containers.

Bekijk ook: 10 handige weetjes om niet teveel te betalen in de Spaanse horeca

De verordening zal voor augustus definitief zijn goedgekeurd. “We wilden het goede voorbeeld volgen dat de hoteliers van Almería al heel lang geven met een heel duidelijk doel: onze stad steeds netter maken”, zei de wethouder. Uit naam van de gemeente zal zij een informatiebrief sturen naar elk van de etablissementen in de provinciehoofdstad. 

Schone terrassen, mooier Almería 

Deze twee belangrijke nieuwigheden, evenals de herinnering aan het correct scheiden van afval in een van de zeven containers en het Clean Point, zijn opgenomen in brochures die worden verspreid als onderdeel van de campagne “Schone terrassen, mooier Almería”. Dit initiatief is een van de vele gezamenlijke acties van de gemeenteraad en Ashal.

Maximaal 730 euro boete

De lichte sanctie van 120 euro kan oplopen als er andere verzwarende factoren worden gepleegd, zoals herhalingen, en kan oplopen tot maximaal 730 euro.

Dit vind je misschien ook leuk