Huurprijs breekt records in 12 Spaanse hoofdsteden in juli

door admin
Huurprijs breekt records in 12 Spaanse hoofdsteden in juli

Dit volgt uit de laatste gegevens die vrijdag zijn gepubliceerd door het vastgoedportaal Idealista, waarin de 12 provinciale hoofdsteden worden belicht waar de huurprijzen in de zevende maand van het jaar een maximum hebben geregistreerd.

Het gaat om: Alicante (8,68 euro per vierkante meter) , Valencia (9,98), Murcia (7,71), Malaga (10,69), Santa Cruz de Tenerife (9,38), León (6,8), Lleida (7,74), Logroño (7, 48), Vitoria (10,59), Santander (9,11), Zaragoza (8,78) en Toledo (7,63).

Bovendien piekten A Coruña, Lugo, Burgos, Segovia, Huesca, Girona, Guadalajara, Cáceres, Córdoba, Jaén, Almería, Huelva en Las Palmas de Gran Canaria in juni, terwijl Teruel, Zamora, Cuenca, Salamanca, Pontevedra, Tarragona en Cádiz records braken in mei, een maand na Ávila en Castellón de la Plana. In Soria bereikten de huren dit jaar in februari recordhoogtes.

Daarentegen hebben verschillende van de grootste huurmarkten van het land, zoals Madrid, Barcelona, ​​​​Palma de Mallorca en Sevilla, het maximum van mei 2020 – het midden van de pandemie – nog niet bereikt, benadrukt het platform.

Idealista wijst erop dat op de slechtste momenten van Covid, toen de huizenmarkt praktisch gesloten was, de prijzen omhoogschoten. Toen de beperkingen werden losgelaten, nam ook het aanbod weer toe en daalden de huren sterk. 

De duurste hoofdstad is Barcelona

Barcelona blijft de provinciehoofdstad met de duurste huurwoningen in Spanje. De gemiddelde prijs is hier 17,4 euro per vierkante meter. Daarna volgen Madrid (15,9 euro), San Sebastián (15,5), Bilbao (12,6) en Palma (12,1).

Zamora goedkoopste hoofdstad

Daarentegen is Zamora de hoofdstad met de goedkoopste huur op de nationale markt, met 5,7 euro per vierkante meter, gevolgd door Ourense en Ciudad Real (5,9), “de enige hoofdsteden waar de prijzen het maximum van de economische en financiële crisis niet hebben overschreden”, aldus Idealista.

Dit vind je misschien ook leuk