Geen grote stroomuitval als gevolg van energiecrisis in Spanje

door admin
Geen grote stroomuitval als gevolg van energiecrisis in Spanje

Ribera: “Ze drukken de schakelaar in en het licht zal aangaan”. De minister verzekerde in een interview op laSexta Noche dat “de Spanjaarden zich in een van de meest bevoorrechte situaties in de Europese Unie bevinden” om de energiecrisis het hoofd te bieden.”

“De boodschap is er een van absolute rust (…) Dit heeft geen invloed op hen, ze gaan de schakelaar indrukken en het licht gaat aan”, benadrukte Ribera.

Vorig jaar in november – nog ver voor de Russische invasie van Oekraïne – kwam Oostenrijk nog met het verontrustende bericht dat de kans op een grote Europa-brede stroomstoring voor onbepaalde tijd aanwezig was. Ook toen stelde de Spaanse regering de burgers gerust.

De destijds in de nationale Oostenrijkse krant Die Press genoemde mogelijke oorzaken van een grote black-out waren uiteenlopend van aard: extreme stormen of andere meteorologische fenomenen die hoogspanningslijnen kunnen beschadigen, terroristische of computeraanvallen of technische storingen. Ook de steeds meer gedecentraliseerde opwekking en distributie van elektriciteit draagt ​​volgens de krant bij aan de kwetsbaarheid van het systeem.

De Spaanse beheerder van het nationale elektriciteitssysteem RED Eléctrica haastte zich toen te zeggen dat “er geen enkele objectieve indicatie is” dat er mogelijk problemen zijn met de elektriciteitsvoorziening in Spanje. Spanje “heeft een hoog dekkingsniveau”, zei de exploitant die er bovendien op wees dat het elektriciteitsnet in Spanje zijn kracht al “bij talloze gelegenheden” heeft getoond, zoals tijdens de storm Filomena in januari vorig jaar.

Dit vind je misschien ook leuk