Echtpaar uit Nederland verdronken in zee bij Spaanse badplaats Torrevieja

door admin
Echtpaar uit Nederland verdronken in zee bij Spaanse badplaats Torrevieja

Vanwege de harde wind was de stroming in de zee bij de Spaanse badplaats maandag verraderlijk. Een 56-jarige man uit Nederland was aan het zwemmen in de zee en kwam in de problemen toen hij terug wilde naar de kust. Zijn vrouw (55) zag dat hij het lastig had en rende het water in om hem te helpen. Vervolgens raakten ze beiden in de problemen.

Nederlands echtpaar uit het water gehaald door omstanders

De Spaanse nieuwssite El Mundo meldt dat andere badgasten, samen met medewerkers van een restaurant, het echtpaar uit het water hebben weten te halen. Vlak nadat dit was gelukt, arriveerden de brandweer en ambulancediensten. De man was helaas al overleden toen hij uit het water werd gehaald. De vrouw leefde toen nog maar was buiten bewustzijn. Diverse pogingen om haar te reanimeren mochten niet meer baten.

Geen toezicht op Spaanse stranden na einde hoogseizoen

Op het strand is na 15 september geen toezicht meer aanwezig omdat het zomerseizoen is afgelopen. Wanneer er sprake is van slecht weer of harde wind dan wappert er regelmatig een rode vlag. Diverse Spaanse media melden dat de rode vlag was gehesen maar andere media ontkrachten dit verhaal. Wel waren er op het moment van deze gebeurtenis nog tientallen andere mensen in zee.

Het strand van La Mata ligt aan de open zee en er is vaker sprake van een behoorlijk sterke stroming. Het is niet de eerste keer dat er mensen zijn verdronken voor de kust van Torrevieja. In 2021 verdronken er maar liefst vier mensen in de buurt van deze populaire badplaats in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk