Nieuwe stakingen aangekondigd bij Ryanair en Eurowings

door admin
Nieuwe stakingen aangekondigd bij Ryanair en Eurowings

De Ierse prijsvechter is het cabinepersoneel tegemoetgekomen met betere voorwaarden in reactie op talloze stakingen gedurende de zomermaanden. Nu is het de beurt aan het het bagagepersoneel dat voor het externe bedrijf Azulhandling werkt. Als Ryanair niet ingaat op de eisen van de vakbond, gaan de bagageafhandelaars vanaf 28 oktober staken. 

De getroffen luchthavens zijn Madrid, Palma de Mallorca, Valencia, Lanzarote, Alicante, Murcia, Reus, Zaragoza, Fuerteventura, Santiago de Compostela, Gran Canaria, Ibiza, Malaga en Gerona.

Pilotenstakingi bij Eurowings

De piloten van Eurowings, de goedkope dochteronderneming van de Lufthansa-groep, gaan eveneens staken. Zij leggen van maandag 17 oktober tot woensdag 19 oktober hun werk neer. 

De 700 piloten van het bedrijf met een arbeidscontract dat in Duitsland is geregistreerd, worden door hun vakbonden opgeroepen om deel te nemen aan stakingen. Ze protesteren daarmee tegen de magere arbeidsvoorwaarden die zijn opgenomen in de nieuwe cao van hun werkgever.

Helft vluchtprogramma wordt uitgevoerd

Zoals bij eerdere stakingen ook gebeurde, is de luchtvaartmaatschappij van plan om de helft van haar vluchtprogramma wel uit te voeren. Dat doel wordt ook voor dinsdag en woensdag gesteld. Zoals gemeld door vakbond FVW, zullen daarom in principe 230 van de 400 geplande vluchten voor maandag uitgevoerd worden. De luchthaven die het meest wordt getroffen is Düsseldorf (102 annuleringen), gevolgd door Hamburg (58), Keulen/Bonn (43) en Stuttgart (40). Vanaf Düsseldorf vliegen ook Nederlanders uit het oosten van het land.

Bekijk ook: Vanuit Duitsland naar Spanje vliegen

Net als bij de vorige staking zal de Lufthansa-groep haar activiteiten deels kunnen voortzetten dankzij de dochteronderneming Eurowings Europe. Werknemers hierivan worden niet opgeroepen tot de staking en zullen worden ingezet op de vluchten met in Duitsland geregistreerd personeel.

Eurowings vliegt in Spanje vanaf de luchthavens Alicante, Malaga, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Ibiza, Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de La Palma, Tenerife Sur en Valencia. 

Dit vind je misschien ook leuk