Instabiele en natte week in Spanje

door admin
Instabiele en natte week in Spanje

Het Aemet, de weerdienst van Spanje, waarschuwde op maandagochtend voor de komst van een behoorlijke depressie vanuit de kust van Portugal. Deze zal zeer waarschijnlijk de hele week aanhouden en zorgt voor behoorlijk instabiel weer.

Maandag regen in noordwest Spanje en lokaal storm

In eerste instantie zullen alleen de noordwestelijke regio’s in Spanje hier iets van merken. Later deze maandag worden in Galicië en Asturië de eerste regen- en onweersbuien verwacht. In bijna het hele noordelijk deel van Spanje zal de zon zich maar beperkt laten zien en lokaal voorspelt het Aemet storm in het noordwesten en in het midden van Spanje.

Dinsdag lijkt er geen sprake meer te zijn van instabiel weer en lijken de stormen en de regen het land te hebben verlaten. Op deze dag schijnt de zon weer in een groot deel van Spanje. Alleen in het westelijk deel van Galicië zal de regen aanhouden.

Woensdag hevige regenval in groot deel van Spanje

Toch is het instabiele weer nog niet voorbij en verwacht het Aemet dat daar woensdag weer verandering in komt. Vroeg in de ochtend krijgt Portugal en het westelijk deel van Spanje met zware regenval te maken. In de loop van deze dag trekt de regen richting het oosten waarna het alleen droog lijkt te blijven in het zuidoosten van Spanje en op de Balearen.

Tot weekend nat en kouder in Spanje

Voor wat betreft de temperaturen zullen deze de komende dagen behoorlijke pieken en dalen vertonen vanwege de vele storingen. In een groot deel van Spanje blijft het tot en met dinsdag wat warmer, maar zal het een stuk kouder worden als woensdag de regenbuien over het land trekken.

Donderdag en vrijdag blijft de regen naar verwachting aanhouden en wordt het nat in bijna heel Spanje. Pas tegen het weekend lijkt het iets op te klaren en lijken er droge perioden aan te komen.

Dit vind je misschien ook leuk