Nederlander op Tenerife met geweld beroofd

door admin
Nederlander op Tenerife met geweld beroofd

Dat melden diverse Spaanse media. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er geen hulpverzoek is binnengekomen voor consulaire bijstand. De verdachten behoorden tot een groep tieners tussen 16 en 19 jaar oud van Spaanse en Senegalese nationaliteit.

De Nederlander werd belaagd in de zuidwestelijk op het eiland gelegen plaats Arona bij het commerciële centrum Las Veronicas. Het slachtoffer zou naar eigen zeggen zijn aangesproken door een groep van tien mensen toen hij even buiten een sigaret stond te roken. Hem werd gevraagd of hij drugs, cocaïne of marihuana wilde kopen.

Met geweld beroofd

Dat wilde hij niet en vervolgens begon de groep hem te intimideren, omsingelen en te verhinderen dat hij terug zou gaan naar zijn vrienden in de club. Spaanse media meldden dat de belagers het slachtoffer vervolgens met geweld beroofden van zijn mobiele telefoon, creditcard en contant geld. Ook rukten ze nog een ketting van zijn nek, duwden hem op de grond en liepen lachend weg.

Vier van de tien belagers gearresteerd

Omstanders schoten volgens Eldigitalsur.com het slachtoffer te hulp en belden de politie. Die kwam onmiddellijk ter plaatse en ging op zoek naar de verdachten. Het slachtoffer en ooggetuigen werden verhoord en agenten deden verschillende invallen in clubs in de buurt. Dat leidde tot de arrestatie van twee Spanjaarden van 19 en 16 jaar en twee Senegalezen van 19 jaar. Geen van hen was eerder in aanraking met de politie geweest.

Dit vind je misschien ook leuk