Vermeende jihadist aangehouden in Murcia

door admin
Vermeende jihadist aangehouden in Murcia

Het onderzoek, genaamd Operatie Rakmu, begon in februari van dit jaar naar aanleiding van een waarschuwing van de Marokkaanse anti-terrorisme opsporingsdienst (DGST). Die wezen de Spaanse politie op de aanwezigheid van een sterk geradicaliseerde persoon in Spanje. 

Operatie Rakmu begon

Naar aanleiding van deze informatie begon een team van in jihadisme gespecialiseerde agenten aan het opsporingswerk. Men hield toezicht op de verdachte en verifieerde de criminele activiteiten die hij met online uitvoerde.

Dinsdagmiddag na zijn arrestatie is er een huiszoeking verricht bij de verdachte thuis. Volgens officiële politierapporten stuitten agenten daarbij op elektronische apparatuur, mobiele telefoons en documentatie van groot belang. Na analyse van de documenten bleek dat deze grote hoeveelheden informatie en materiaal van radicaal-jihadistisch gehalte bevatten. 

De arrestatie 

Vanuit zijn huis in Murcia consumeerde en deelde de nu gedetineerde continu een grote hoeveelheid extreme en gewelddadige jihadistische propaganda. Dit deed hij via zijn sociale medianetwerken. Bovendien sprak hij openlijk zijn wens uit om martelaar te worden. Om deze redenen werd hij gearresteerd.

Vrijdagochtend is de gedetineerde ter beschikking gesteld aan het hoofd van de Centrale Rechtbank in Murcia die hem in hechtenis heeft laten nemen.

Bekijk ook: Dertien leden van terroristische organisatie gearresteerd in Spanje en Marokko

Dit vind je misschien ook leuk