Spanje speelt gelijk tegen Duitsland en domineert de poule des doods

door admin

Niet alleen speelden er zondagavond twee grootmachten tegen elkaar, de arbitrage van de wedstrijd was in Nederlandse handen: De wedstrijd werd gefloten door Danny Makkelie uit Nederland met zijn vaste assistent-scheidsrechters naast zich. Het was voor hem de eerste keer dat hij een WK-wedstrijd mocht fluiten.

Eerste helft met grote kansen voor Spanje

Tijdens deze poulewedstrijd tussen de twee voetbalmogendheden ging het zondag hard tegen hard. En dat leverde mooi voetbal op. Spanje overheerste de eerste helft van de wedstrijd en kreeg grote kansen. Duitsland kreeg beduidend minder kansen maar kwam wel een aantal keren gevaarlijk dichtbij een eerste goal.

In de 39e minuut leek er even verandering te komen in de 0-0 stand en kwam het tot een doelpunt aan de kant van Duitsland. Toch greep de VAR direct in en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Hiermee kwam Spanje goed weg.

Hard tegen hard tussen Spanje en Duitsland

Meerdere keren moest de scheidsrechter ingrijpen nadat spelers onderuit werden gehaald tijdens een duel. Vlak voor rust kreeg Sergio Busquets een gele kaart van de Nederlandse arbiter omdat hij een Duitse speler bleef vasthouden terwijl hij probeert door te breken. Vlak na rust ging het op dezelfde voet verder. Deze keer kregen twee Duitse spelers geel omdat ze diverse overtredingen maakten op Spaanse spelers.

Spanje na een uur spelen op voorsprong

In de 61e minuut is het dan eindelijk zover voor Spanje: Na een prachtige voorzet krijgt spitsspeler Morata de bal en schiet hem met de punt van zijn schoen in de goal. Dit nog geen 5 minuten nadat Morata het veld in was gekomen na een wissel. Na deze voorsprong van Spanje, voerde Duitsland de druk nog iets verder op met nog iets harder voetbal.

Topspitsen Spanje en Duitsland scoren maar hadden geen basisplaats

In de 68e minuut besloot de Duitse bondscoach drie man te wisselen in een poging om meer aanvallen te creëren. De bal was na deze wissels ook daadwerkelijk meer aan de Duitse kant. In de 83 minuut werd het harde werken van Duitsland dan toch beloond. Invaller Füllkrug scoorde de gelijkmaker. Bijzonder is dat beide landen in eerste instantie niet hun topspitsen hadden opgesteld, maar dat vlak na wissel deze beide heren wel tot scoren kwamen.

Spannend tot in de laatste minuut

In het laatste kwartier leek de kracht van Spanje iets af te nemen. Er werden wel kansen gezocht maar het vuur was er een beetje uit. Toch werd het in de laatste minuut nog erg spannend wanneer Duitsland doorbrak en de Spaanse doelman zijn doel onbeheerd liet. Na de opvolgende corner wist doelman Unai Simon de bal in de handen te nemen en besloot Makkelie de wedstrijd tot een einde te roepen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel tussen Duitsland en Spanje. Een terechte uitslag van een mooie Europese kraker tussen twee fanatieke landen.

Stand van zaken in poule des doods

Vlak na de loting waren diverse kenners het erover eens dat deze poule zomaar een poule des doods kon zijn. Positief is dan ook dat Spanje na twee wedstrijd spelen nog altijd bovenaan staat. Japan neemt een tweede plek in, gevolgd door Costa Rica. Duitsland staat opmerkelijk genoeg onderaan maar houdt nog altijd uitzicht op de achtste finales.