Boekingen van Amerikaanse toeristen naar Andalusië schieten omhoog

door admin
Boekingen van Amerikaanse toeristen naar Andalusië schieten omhoog

Deze aanzienlijke toename wordt grotendeels aangedreven door de nieuwe rechtstreekse vluchten tussen New York en Malaga van United Airlines. Deze nieuwe verbinding, die gepland is om eind deze maand van start te gaan, is een game-changer. Met twee vluchten per week belooft het een stroom van Amerikaanse toeristen naar de zonovergoten stranden en schilderachtige stadjes van Spanje’s zuidelijkste regio te stimuleren. Het brengt de zeer uiteenlopende, maar levendige culturen van Malaga en New York op slechts zes uur afstand van elkaar.

Amerikaanse reisgewoonten

Deze opleving in het toerisme is geïdentificeerd in een gedetailleerd rapport over Amerikaanse zomerreisgewoonten door Turespaña, het officiële toerismebureau van Spanje. Volgens de gegevens is Andalusië uitgegroeid tot de op één na populairste Spaanse regio, met een stijging van 52,5% in boekingen, net iets achter de stijging van 54,5% in Catalonië.

Lees ook: Interesse van Amerikanen in Madrid neemt toe

Een heropleving van de reistrend

Het rapport wijst op een algemene opleving in reisinteresse, met een algemene stijging van 21,9% in boekingen van de VS naar Spanje in vergelijking met vorig jaar. Deze reisboom wordt gefaciliteerd door een indrukwekkend netwerk van 23 vluchtroutes die de twee landen in 2023 met elkaar verbinden.

Een onverzadigbare honger naar luxe

Vrij van de beperkingen die de pandemie oplegde aan reizen, verlangen Amerikaanse toeristen naar luxe reiservaringen. Ongeveer 43% zoekt naar high-end bestemmingen, met een gemiddelde jaarlijkse uitgave van 4.677 dollar. Dit strekt zich uit tot steden vol rijke cultuur, kunstevenementen, muziekfestivals, en meer.

Interessant is dat ook de groep millennials stevig bijdraag aan deze reiskoorts. Die heeft een uitgesproken interesse in outdoor bestemmingen en wellness-toerisme, een duidelijke indicatie van een neiging naar de sereniteit van de natuur.

De voorkeuren van Amerikaanse toeristen

Inzichten uit de reisindustrie onthullen een duidelijk patroon in de Europese avonturen van Amerikaanse toeristen. Historisch en cultureel erfgoed staan bovenaan de lijst voor 30% van de toeristen, op de voet gevolgd door stedelijke activiteiten zoals kunstbeleving en nachtleven. Natuur, actief toerisme, luxe winkelen (2,2%),

Lees ook: Sevilla zet in op directe vliegverbinding met New York

Dit vind je misschien ook leuk