Oranje alert in 29 provincies

door admin
Oranje alert in 29 provincies

Het Spaanse meteorologische instituut AEMET laat in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat het om de volgende provincies gaat: Pontevedra, Asturias, Cantabria, Guipúzcoa, Vizcaya, Zaragoza, Teruel, La Rioja, Alicante, Valencia, heel Castilla-La Mancha, Madrid, alle provincies in Castila y León behalve Valladolid, Cáceres, Almería, Cádiz, Granada en Jaén. 

Kustwinden

Het risico op harde windstoten is eveneens hoog op de Balearische eilanden Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca en in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla. Ondertussen krijgen de provincies La Coruña en Lugo een waarschuwing voor een extreem groot risico voor harde kustwinden.

De rest van het Iberische Schiereiland, te weten Álava, Navarra, Teruel, Cataluña, Castellón, Murcia, Córdoba, Málaga, Sevilla, Badajoz, Valladolid en Orense hebben een geel alert, een iets lager risico dus. 

Sneeuwgrens

Het grootste deel van Spanje en de Balearen is vandaag bewolkt met een grote kans op neerslag. Veel regen wordt verwacht in Galicia en Cantábrico. De zuidelijke helft van Spanje krijgt te maken met een daling van temperatuur en de sneeuwgrens ligt in het noorden tussen de 1.000 en 1.300 meter, in het midden tussen de 1.200 en 1.500 meter en in het zuiden tussen de 1.600 en 2.000 meter.

Dit vind je misschien ook leuk