Benidorm wordt Las Vegas van de Costa Blanca

door admin
Benidorm wordt Las Vegas van de Costa Blanca

Het initiatief komt van de grote hotelketen Hosbec. Met het hebben van meerdere casino’s, zowel in als buiten hotels, hoopt de gemeente het plaatselijke toerisme een impuls te geven en de toeristen met een wat groter budget aan te spreken.

Stimulans toerisme

Niet alleen het aantal toeristen dat voor Benidorm als vakantiebestemming kiest, is gedaald, maar ook de hoogte van de uitgaven per toerist. Aangezien Benidorm wel verantwoordelijk is voor 43% van het totaal aantal toeristische overnachtingen in de Valenciaanse Deelstaat, verwacht burgemeester Agustín Navarro wel een wijziging in de wet op kansspelen van de hand van de deelstaat.

Sport Hall

Naast de transformatie tot gokparadijs, hoopt Bendidorm met het vestigen van een groots nieuw sportcomplex vooral in de wintermaanden extra bezoekers te trekken. Het macroproject waarvoor een terrein is gereserveerd van 300.000 vierkante meter gaat Sport Hall heten. Het plan is dat hier 6 voetbal en rugbyvelden komen, 2 hockeyvelden, een atletiekstadion, een gedeelte voor paralympische sporten en een fietscircuit. Hiervoor is 5 miljoen euro uitgetrokken.

Dit vind je misschien ook leuk