Landelijk toerisme lijdt onder crisis

door admin
Landelijk toerisme lijdt onder crisis

Dit meldt ‘Factor Ocio’, het grootste Spaanse bedrijf op gebied van landelijk toerisme aan EuropaPress. In totaal zijn er zo’n 15.000 van dit soort logies die vallen onder het rurale Spaanse toerisme.

Alleen al in juli daalde de vraag met 15,6 procent. Ook augustus valt tegen met 30 procent minder vraag dan in augustus vorig jaar, aldus zegt Rafael Pintado, directeur van Factor Ocio.

Hier komt nog eens de stijging van de IVA bij, die per 1 september omhoog gaat van 8 naar 10 procent voor deze sector. Omdat er te weinig vraag is, berekent 85 procent van de etablissementen de IVA-verhoging niet door. 

Joseba Cortazar, directeur communicatie van Toprural.com, heeft berekend dat deze IVA-verhoging een verhoging van 34 cent per persoon per nacht betekent in het hoogseizoen.

De stijging van het aantal buitenlandse toeristen heeft volgens de sector helaas de daling van het aantal nationale Spaanse toeristen niet kunnen opvangen.

De sector pleit er dan ook bij de overheden voor om meer middelen in te zetten op het gebied van promotie van het Spaanse landelijke toerisme in het buitenland.

Europapress

Dit vind je misschien ook leuk