Vier overheidsfunctionarissen aangehouden in ‘Operatie Keizer’

door admin
Vier overheidsfunctionarissen aangehouden in 'Operatie Keizer'

Het gaat om de socialistische wethouder, José Borras van de gemeente Fuenlabrada, een agent van de Guardia Civil, een inspecteur van de Nationale Spaanse politie en een ambtenaar van de belastingdienst.

Verder werden met medewerking van ruim 300 agenten in totaal zo’n 80 personen aangehouden in Spanje en 17 in 7 andere landen, nog niet bekend is welke dat zijn.

Arrestaties

Het merendeel van de arrestaties vond plaats in de wijk die ook wel bekend staat als ‘China Town’, en waar zich de grootste concentratie aan Chinese ondernemers bevindt.

De personen worden verdacht van het witwassen van 400 tot 600 miljoen euro in amper 3 jaar tijd, afpersing, prostitutie, bendevorming, belastingontduiking en drugstransport.

Munten

Tijdens de operatie die de naam ‘Keizer’ draagt, werd 6 miljoen euro in munten in beslag genomen, 100 archieven, 200 auto’s, wapens en diverse kunstobjecten.

De maffia bracht handelsproducten, waaronder textiel en elektronica, illegaal Spanje binnen (met name via de havens van Barcelona en Valencia), verkocht deze en de opbrengsten ervan werden vaak persoonlijk door Chinesen zelf weer naar China vervoerd.

CadenaSer, El País

Dit vind je misschien ook leuk