Rajoy geeft ‘carte blanche’ voor onderzoek naar zwarte bonussen

door admin
Rajoy geeft 'carte blanche' voor onderzoek naar zwarte bonussen

Vorige week werd bekend dat twee voormalige partijboekhouders, Luis Bárcenas en Alvaro Lapuerta twintig jaar lang enveloppen met zwart geld als aanvulling op de salarissen uitkeerden aan PP-kopstukken.

Enkele dagen daarvoor maakten Zwiterse autoriteiten bekend dat Bárcenas ruim 22 miljoen euro voor de Spaanse belastingdienst verborgen hield op rekeningen in Zwitserland.

Anonieme donaties

Een ex-gedeputeerde van de partij, Trias Saigner, schreef een artikel in El País waarin hij zei getuige te zijn geweest van de enveloppen en anonieme donaties.

Tot 2007 konden politieke partijen anonieme donaties ontvangen op basis van een wet uit 1987. Deze bedragen mochten echter nooit meer zijn dan 5 procent van wat de partij van de staat kreeg. De socialistische partij PSOE voerde in 2007 een nieuwe wet in die anonieme partijdonaties verbood.

Externe partij

Premier Rajoy liet weten dat het onderzoek eerst intern wordt uitgevoerd, waarna de resultaten naar een exerne partij gaan. Hij gaf geen details over welk bedrijf dat externe onderzoek op zich zal nemen of wanneer de resultaten bekend moeeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk