Russische toeristen maken veel goed in sector onderhevig aan crisis

door admin
Russische toeristen maken veel goed in sector onderhevig aan crisis

Dit schreef de Business Insider afgelopen maandag. De toeristen uit Rusland geven een boost aan dde voor Spanje zo belangrijke sector. Vorig jaar waren er voor het eerst meer dan 1 miljoen Russen die Spanje bezochten. Dit was 39 procent meer dan in 2011 en zelfs de helft meer dan in 2010, zo blijkt uit cijfers van het Spaanse ministerie van Toerisme.

Dankzij het toegenomen aantal directe vluchten tussen Rusland en verschillende Spaanse bestemmingen, de sterk in aantallen toegenomen reislustige Russische middenklasse en de succesvolle promotie in Rusland van Spanje als vakantieland door de Spaanse toeristische sector, weten steeds meer Russen het land te vinden.

Voorkeur voor Catalonië

Ruim de helft van de Russen bezoekt in Spanje Catalonië en dan met name de Costa Brava. In veel resorts langs de stranden daar zijn in de zomermaanden meer Russen dan Engelsen te vinden. Iets unieks in de toeristische historie van Spanje. 

De Russen maken zo de daling van het aantal toeristen uit bijvoorbeeld Italië, Nederland en Spanje zelf een beetje goed. Van de in totaal 57,7 buitenlandse toeristen dat in 2012 Spanje bezocht, was 2,1 procent Russisch. Echter dat Russen ‘big spenders’  zijn maakt veel goed. Gemiddeld geven zij 159 euro per dag uit. Het gemiddelde is 108 euro. Britten zitten daar nog ver onder met 93 euro per dag.

Dit vind je misschien ook leuk