Urdangarin en Torres verschijnen samen voor rechter Barcelona

door admin
Urdangarin en Torres verschijnen samen voor rechter Barcelona

Eerder bepaalde de rechter uit voorzorg dit verbod in te stellen. De schoonzoon van de Spaanse koning die een van de hoofdverdachten is in de corruptiezaak Nóos, vindt dat met de publicatie van de emails door zijn ex-zakenpartner Diego Torres, hij is aangetast in zijn eer en goede naam. 

Diego Torres bracht de emails naar buiten die werden gepubliceerd door minstens 8 Spaanse media, ter verdediging in de zaak. Eerder schoof Urdangarin alle verantwoordelijkheid voor de fraude en het wegsluizen van overheidsgeld via hun Stichting Nóos af op Torres. Als reactie daarop kwam Torres met belastende emails die volgens hem aantonen dat Urdangarín, getrouwd met de jongste dochter van koning Juan Carlos, wel degelijk een actief aandeel heeft in de zaak.

Kalm

Een ogenschijnlijk kalme Urdangarin arriveerde dinsdagochtend een uur voordat hij moest getuigen zonder advocaat bij de rechtbank. De daar aanwezige pers groette hij vriendelijk om vervolgens naar binnen te gaan. Diego Torres kwam een half uur later aan met zijn advocaat Manuel Gonzalez Peeters.

Dit vind je misschien ook leuk