Verborgen camera ontdekt in de gevangenis van Luis Bárcenas

door admin
Verborgen camera ontdekt in de gevangenis van Luis Bárcenas

Hij is de beroemdste gevangene van de gevangenis in Soto Real. Luis Bárcenas, ex-penningmeester van de Partido Popular die probeert te bewijzen dat zijn voormalige partij er jarenlang een dubbele boekhouding op na hield.

Sinds vele miljoenen werden ontdekt op rekeningen van Bárcenas in Zwitserland is hij doorlopend in het nieuws. Eerder was hij al betrokken bij de corruptiezaak Gurtel, maar nu is er een nog veel grotere zaak die zijn naam draagt. De Spaanse premier zag zich zelfs 1 augustus gedwongen een verklaring af te leggen na maanden van stilzwijgen over de zaak. Tot nu toe ontkent hij, samen met andere PP-leden, ooit zwarte bonussen te hebben ontvangen.

Uitzending La Sexta

Ondertussen zond de televisiezender La Sexta begin deze week exclusieve beelden uit van de voormalig partijboekhouder in de gevangenis. Men kon Bárcenas zien terwijl hij een potje basketbal van zijn medegevangenen bekeek, tijdens een gesprek met gevangenen van Aziatische origine en tijdens een religieuze dienst waarbij hij stond te bidden.

De directie van de gevangenis is onmiddellijk na de vondst een onderzoek gestart naar wie de camera heeft binnengesmokkeld en wat ermee is opgenomen. Het gaat om een mikrocamera zonder geheugenkaart met een capaciteit van 8 Gb. In een ander onderzoek richt men zich op de herkomst van de beelden die werden uitgezonden door La Sexta. 

De advocaat van Barcenas wil zodra er meer details bekend zijn een zaak aanspannen tegen de gevangenis in verband met de aangetaste privacy van zijn cliënt.

Dit vind je misschien ook leuk