Vakbond koopt van overheidsgeld nep-tassen en dure geschenken

door admin
Vakbond koopt van overheidsgeld nep-tassen en dure geschenken

De relatiegeschenken waren bestemd voor de deelnemers van een vakbondscongres in 2009. Het ging om tassen van Salvador Bachiller. Uiteindelijk bleken deze nep te zijn, maar voor veel geld besteld bij een fabriek in Azië. De rest van zo’n 100.000 euro werd besteed aan 1.000 pennen van het Spaanse, dure merk Francis Montesinos. Dit onthulde de Spaanse krant El Mundo op dinsdag.

De vakbond zelf beweerde dat het geld was besteed aan advertentiecampagnes om werklozen aan te spreken bepaalde cursussen en opleidingen te volgen in Andalusië.

Corruptie in regio

De regionale regering in Andalusië ligt al langer onder het vuur van corruptiebestrijders in verband met een ander schandaal. Jarenlang werden pensioenen en ontslagvergoedingen uitbetaald aan het bedrijf Mercasevilla. Deze gingen naar mensen die uiteindelijk nooit voor het bedrijf gewerkt bleken te hebben, maar waren bestemd voor bedrijven in moeilijkheden om ervoor te kunnen zorgen dat toch het personeel uitbetaald kon worden. In dit ERE-schandaal werden al meer dan 60 peersonen onderzocht. Hieronder 7 personen die ook in het Andalusische parlement zaten.

Dit vind je misschien ook leuk