Vliegtuig glijdt van landingsbaan af door noodweer op Tenerife

door admin
Vliegtuig glijdt van landingsbaan af door noodweer op Tenerife

Het ging om een toestel van Binter Canarias, de vliegmaatschappij die voornamelijk vluchten uitvoert tussen de eilanden onderling. Dit vliegtuig was afkomstig van Gran Canaria. Op Tenerife aangekomen had het moeite met remmen. Door de grote hoeveelheden water op de landingsbaan ontstond er aguaplanning. Na het incident bleef de landingsbaan gedurende twee uur afgesloten en konden er geen vliegtuigen landen of vertrekken.

Door het noodweer van deze week, dat vandaag eindelijk enigszins in kracht afneemt, vielen veel vluchten tussen de eilanden uit. Op de eilanden Tenerife en La Palma gold voor dinsdag en woendag de code rood. Dat betekent dat mensen wordt afgeraden naar buiten te gaan en dat ook alle scholen gesloten zijn.

Het noodweer bestond uit zware storm en heftige regenval. De wind bereikte lokaal soms snelheden van 180 kilometer per uur. Het water was overal. Er werden hoeveelheden regen gemeten van 60 liter per vierkante meter binnen één uur. In totaal kwamen 3.500 huizen zonder elektriciteit te zitten en werden talloze wegen afgesloten wegens het teveel aan water. Ook werden er ruim 3.900 bliksemflitsen geteld. Kijk hier naar foto’s van het noodweer. 

Dodelijkste ongeluk aller tijden

Het vliegveld van Los Rodeos zit bij veel mensen goed in het geheugen gegrift als gevaarlijk sinds er het dodelijkste vliegtuigongeluk aller tijden heeft plaatsgevonden. In 1977 botsten twee toestellen op elkaar als gevolg van een zware mist. Hierbij vielen 583 doden. 

Dit vind je misschien ook leuk