Grote flater voor Miley Cyrus tijdens concert in Barcelona

door admin
Grote flater voor Miley Cyrus tijdens concert in Barcelona

17.000 fans waren op het concert in Palau Sant Jordi afgekomen om te luisteren naar de nummers van Cyrus’ nieuwste album Bangerz. Door te zwaaien met de Baskische vlag in plaats van de Catalaanse ‘Estelada’ gaf het voormalige Amerikaanse kindsterretje aan weinig te weten van de Spaanse regionale geografie. 

Barcelona vormt de laatste twee jaar al regelmatig het decor voor de manifestaties van zij die Catalonië liever los van Spanje zien. Deze onafhankelijkheidsbeweging is onder leiding van de huidige president Artur Mas sterk gegroeid. Maar in ook de regio van de vlag die Cyrus voor haar optreden koos, het Baskenland, voelen steeds meer mensen voor onafhankelijkheid. Hier kwamen vorige week nog tienduizenden mensen op de been om samen een menselijke ketting te vormen om daarmee uiting te geven aan hun wens. 

Miley Cyrus is 21 jaar en dochter van Achy Breaky Heart zanger Billy Ray Cyrus. Ze werd beroemd door haar vertolking op 14-jarige leeftijd van Hannah Montana in de gelijknamige Disney-serie. Cyrus bekendheid nam de laatste tijd sterk toe door haar controversiële gedrag. Zo poseerde ze nog onlangs topless in Barcelona en verspreidde deze foto via Instagram. 

De vraag is nu of de zangeres aanstaande dinsdag tijdens haar tweede concert in Spanje in Madrid opnieuw de Baskische vlag tevoorschijn zal halen of dat het toch een foutje was.

Dit vind je misschien ook leuk