Spanje wordt steeds populairder als vakantiebestemming

door admin
Spanje wordt steeds populairder als vakantiebestemming

Dit blijkt uit cijfers die afgelopen vrijdag werden gepubliceerd door Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie. Spanje haalde zowaar de langdurige favorieten Frankrijk en Italië in als bestemming van eerste keuze.

Anderzijds had 92 procent van de trips gemaakt door Spanjaarden het eigen land als bestemming, zo blijkt uit de cijfers. Het gemiddelde in de EU bedraagt in dit opzicht 74 procent. Spanjaarden kiezen ook voor een vakantie die vaak korter duurt met een gemiddelde van 4,7 nachten. Het EU-gemiddelde is 5,1 nachten.

Voor Spanjaarden bestond de favoriete top 3 uit de bestemmingen Frankrijk, Portugal en Italië. Voor vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Frankrijk was Spanje de populairste bestemming. Voor Belgen, Italianen en Ieren stond Spanje op de tweede plaats.

Spanje ontving circa 1,3 miljoen méér buitenlandse bezoekers van januari tot april 2014 dan in dezelfde periode een jaar geleden, zo bleek recent uit nieuw cijfermateriaal van de toeristische organisatie Frontur. In 2013 stootte Spanje China van de derde plaats als ’s werelds derde meest populaire bestemming voor internationale toeristen met een totaal van 60,6 miljoen bezoekers. Samen gaven deze bezoekers bijna 60 miljard euro uit in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk