Amerikaanse vastgoedinvesteerder heeft oog op Marbella laten vallen

door admin
Amerikaanse vastgoedinvesteerder heeft oog op Marbella laten vallen

Real Capital Solutions (RCS) richt zich vooral op grote vastgoedprojecten die in handen zijn van Spaanse banken. Volgens partner Peter Wells wil men in 4 jaar tijd een bedrag van 200 miljoen besteden in de Zuid-Spaanse badplaats, die tegenwoordig een grote aantrekkingskracht uitoefent op kapitaal uit Rusland en uit landen als Saoudi Arabië en Qatar. Voor bijna 15 miljoen euro werden al 53 woningen in het project Cosmo Beach, tussen San Pedro en Estepona, en 38 appartementen in Valley Heights, op de grens met Benahavís, gekocht.

Het bestede bedrag is inclusief werkzaamheden om de projecten weer op te knappen. Ze zijn volledig afgebouwd, maar raakten hier en daar beschadigd door de jarenlange leegstand als gevolg van de economische crisis die begon door het knappen van de Spaanse vastgoedzeepbel.

Wells zegt tegen de krant Sur dat zijn bedrijf het oog heeft laten vallen op nog 40 residentiële complexen. Voor Marbella is dit goed nieuws. De gemeente zat jarenlang in de problemen, maar lijkt een van de eerste te zijn aan de Spaanse zuidkust die op real estate gebied weer opkrabbelt. 

Dit vind je misschien ook leuk