Cruijff: Messi niet weg om geld

door admin
Cruijff: Messi niet weg om geld

Dit zei Cruijff maandag tijdens een interview in het programma ‘El Partido de las 12’ met de Spaanse radiozender Cadena COPE. Hij ging daarmee in op de geruchten die vorige week ontstonden nadat Messi in een interview in de Argentijnes krant Olé had aangegeven een vertrek bij Barcelona niet langer uit te sluiten.

‘Luister, als het van mij afhangt – en dat heb ik al zo vaak gesteld – dan blijf ik hier voor altijd. Maar zoals ik net zei, kun je niet altijd je zin krijgen. Zeker niet in het voetbal, waar zoveel gebeurt en alles snel verandert. Het is een moeilijke situatie’, zo zinspeelde Messi op een mogelijk vertrek.

Niet weg om geld

Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is, zo gaf ook Cruijff toe. Hij verwacht in elk geval niet dat de Argentijn die sinds zaterdag topscorer aller tijden is, puur om financiële redenen voor een andere club zou kiezen. ‘Natuurlijk zijn er clubs die 200 miljoen euro voor Messi willen betalen, maar alleen voor het geld zal hij niet vertrekken. Hij wil op zijn manier voetballen en met het voetbal van Barça is Leo erg tevreden.’

‘Interne zaken’

Verder gelooft de oud-topvoetballer dat het probeem tussen Messi en Barça voortkomst uit ‘interne zaken’ om daar aan toe te voegen dat ‘de directie altijd achter hem staat’. Bovendien gelooft hij dat het mogelijk is dat Messi last heeft van het feit dat de Spaanse belastingdienst zijn zaken, samen met die van de club, elke drie à vier jaar onderzoekt. ‘Dat zijn onaangename dingen, die hem niet zozeer zorgen baren, maar vooral storen’.

‘Als beste van de wereld moet je perfect zijn’

Cruijff analyseerde verder hoe zijn voormalige club waar hij ook als speler jarenlang voor uitkwam, presteert en zei daarover: ‘Het spel is niet slecht, maar het lijkt erop dat om net zo goed te spelen als vorig jaar, elk detail perfect moet zijn en wanneer een team vier of vijf nieuwe spelers heeft, moet het zich aanpassen, het team is helemaal niet slecht. Maar als beste van de wereld moet je perfect zijn’. 

Gouden Bal naar Duitse spelers

Toen Cruijff werd gevraagd naar zijn kandidaten voor de Gouden Bal, gaf hij aan dat hij erg gecharmeerd is van de Duitse speler Lahm, die ‘in staat is om bijna op elke positie te spelen en al een paar jaar fantastisch werk heeft geleverd voor zijn club Bayern München.’ Neuer vindt hij een exceptionele keeper die ook een Gouden Bal wel verdient. 

Dit vind je misschien ook leuk