Bijzondere kerstmarkt in Altea met handgemaakte kado’s

door admin
Bijzondere kerstmarkt in Altea met handgemaakte kado's

Speciaal voor de mensen die zich al aardig hebben aangepast aan de Spaanse gewoonte om het kopen van kerstkadootjes tot het laatste moment uit stellen! Ook zij kunnen nu toch nog met iets origineels aankomen, want alles op deze markt is door de deeelnemers zèlf gemaakt!

Niet meer dan vijftien stalletjes, maar dan wel met een goed en gevariëerd aanbod, van houten puzzels en prachtige keramiek, tot exclusieve leren tassen, sieraden, speelgoed en grappige wollen poppetjes – er is iets voor ieders smaak en portemonnee. En omdat vrijwel iedereen zijn of haar gereedschappen meebrengt, kunnen ze een persoonlijk tintje aan een kadootje geven of zelfs iets speciaal maken!

Openingstijden en locatie

Voor de jongere bezoekers is er een houten draaimolen en zijn er diverse voorstellingen.  De markt is er van vrijdagmiddag 19 tot en met woensdagochtend 24 december. Openingstijden zijn ’s ochtends vanaf 11 tot 2 uur en ’s middags van 5 tot 9. Het Plaza del Ayuntamiento ligt aan de winkelstraat die parallel loopt aan de doorgaande nationale weg N332. Er is een parkeergarage onder het plein. Het treintje dat van Denia naar Alicante gaat, stopt bij het gemeentehuis (Ayuntamiento) en u loopt van het perron zó de kerstmarkt op. 

Amata

Ook dit is een markt van de kunstenaarsvereniging Amata; voor meer informatie (ook in het Nederlands) kunt u bellen: 639 979 678. Foto’s van andere markten die door Amata zijn georganiseerd, vindt u op hun website.

Dit vind je misschien ook leuk