Grootste moskee Madrid recruteerde ISIS-strijders

door admin
Grootste moskee Madrid recruteerde ISIS-strijders

Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van het hooggerechtshof in Madrid. Men kwam de zaak op het spoor na arrestatie van tientallen personen afgelopen juni die betrokken waren bij een internationaal netwerk waar Jihad-strijders voor Irak en Syrië werden gerondseld en opgeleid. Dit netwerk had directe banden met ISIS en Al Qaida. Deze week werden 15 van hen vervolgd door rechter Pablo Ruz.

Guantánamo Bay

De volgens Ruz ‘charismatische leider’ van de Al-Andalus Brigade die opereerde vanuit het café in de moskee, Ikassrien, zat vier jaar lang gevangen in de Amerikaanse gevangenis Guantánamo Bay. Hij werd in 2001 gearresteerd en kwam vier jaar later vrij. De 47-jarige Marokkaan met een valse verblijfsvergunning voor Spanje zat bij de arrestanten van afgelopen juni. 

Radicaler

Volgens familieleden van de in de moskee M-30 (genoemd naar de nabijgelegen ringweg) werden de mannen na regelmatig bezoek aan de moskee steeds radicaler. 

De Al-Andalus Brigade zou over onroerend goed beschikken bij de Spaanse stad Ávila dat eveneens werd gebruikt om strijders te trainen. 

Dit vind je misschien ook leuk