Enorme Marokkaanse drugsbende ontmanteld bij macro-operatie

door admin
Enorme Marokkaanse drugsbende ontmanteld bij macro-operatie

De Spaanse politie was de bende al twee jaar op het spoor. Hasj werd vanuit Maghreb in Marokko via Algeciras, Málaga en Madrid gedistribueerd naar heel Europa. De bende was actief was in Burgos, Granada, Madrid, Cádiz, Guadalajara, Barcelona, Córdoba, Ceuta en Málaga. Leden van de bende schuwden niet geweld te gebruiken en waren zeer gewelddadig ten opzichte van rivalen. De politie nam bij de operatie ook veel vuurwapens in beslag.

De hasj lag opgeslagen in loodsen en werd via een eigen netwerk van vrachtwagens over Europa gedistribueerd. Soms in dubbele bodems en andere keren verstopt tussen goederen zoals kisten met fruit.

Twee miljoen euro in cash

Tijdens de politie-actie werden naast de drugs twee miljoen euro, 500 mobiele telefoons, veel vuurwapens, 86 voertuigen en geavanceerde communicatiesystemen in beslag genomen. In Madrid werd 4 ton hasj onderschept, in Toledo 10 ton, in Guadalajara 2 ton en in Algeciras 650 kilo. Het geld legde een route af van Madrid via Algeciras naar Málaga waar het werd witgewassen via vijf inmiddels onder embargo geplaatste bedrijven, waaronder juweliers, Chinese detailhandelaren en islamitische slagerijen.

Onder de aangehouden personen waren 10 vrouwen. In totaal werden 60 Marokkanen gearresteerd, daarnaast waren er Chinezen, Spanjaarden en Bolivianen.

Dit vind je misschien ook leuk