Hoge boete voor illegaal hotel in aanbouw in Villajoyosa

door admin
Hoge boete voor illegaal hotel in aanbouw in Villajoyosa

Dit bepaalde het Spaanse hooggerechtshof vorige week. De boete betreft het feit dat het hotel gedurende de eerste tien jaar van deze eeuw direct op het strand werd gebouwd. Ondanks het hoge bedrag van de boete is het weinig vergeleken met de eis van de regionale overheid van Valencia uit 2005. Die wilde 12 miljoen euro ontvangen voor de bouw van een deel van het hotel zonder een vergunning.

De gemeente van La Villojoyosa gaf een vergunning uit aan Hotel Luna SA voor een pand van 11 verdiepingen. De ontwikkelaar bouwde echter 22 verdiepingen en breidde het plot zonder toestemming uit met 53.000 vierkante meter.

Karkas

Reden voor de aanzienlijke verlaging van de boete die nu is opgelegd door het hooggerechtshof is dat de bouw van het hotel al werd stilgelegd in 2003. De waarde van het de kustlijn ontsierende karkas haalt bij lange na niet de waarde die de regioregering destijds voor ogen had bij het vaststellen van de hoogte van de gewenste boete.

Rekeningen betalen

De burgemeester van Villajoyosa, Jaime Lloret (PP) zei ‘erg tevreden’ te zijn met de uitspraak en hoopt de boete binnen de komende maanden te ontvangen. Op de vraag van journalisten wat de gemeente met het geld gaat doen, was het antwoord dat er ‘alleen facturen mee betaald kunnen worden’. Net als veel gemeenten in Spanje heeft ook Villajoyosa een betalingsachterstand bij veel toeleveranciers.

‘Verwarrend’

Hotel Luna SA heeft aangegeven meer helderheid te willen krijgen over de uitspraak die ze volgens een bron ‘verwarrend’ vinden en die in hun optiek ’tegenstrijdigheden’ bevat, zo schrijft de krant La Vanguardia.

Dit vind je misschien ook leuk