Vliegtuig na vertrek uit Barcelona neergestort in Franse Alpen

door admin
Vliegtuig na vertrek uit Barcelona neergestort in Franse Alpen

Het toestel met vluchtnummer 4U9525 was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Het verdween na ongeveer drie kwartier vliegen ter hoogte van de Franse Alpen bij de Provence van de radar. De eerste brokstukken van het toestel zouden op 2000 meter hoogte gevonden zijn bij Barcelonette en Digne-les-bains, vlak bij de Italiaanse grens.

Het gaat om een groot passagiersvliegtuig met 174 stoelen. Volgens diverse bronnen zouden er 148 passagiers aan boord zijn, 142 passagiers en zes bemanningsleden. De Spaanse overheid zou volgens El País hebben bevestigd dat er 45 personen aan boord waren met een Spaanse achternaam. 

Germanwings is een dochteronderneming van Lufthansa en heeft aangegeven via Twitter en via de website zo snel mogelijk meer informatie te geven. Spanje heeft een crisisteam samengesteld dat mee gaat helpen bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Premier Rajoy heeft gereageerd en sprak over “een dramatisch en treurig ongeval”.

Update 16.20h: Er zouden 67 Duitsers aan boord hebben gezeten en één Belg.  

Update 15.01: RTL Nieuws meldt dat er volgens een Spaanse school 16 Duitse kinderen van circa 15 jaar en twee begeleiders aan boord van het toestel zaten. De kinderen waren in Barcelona geweest voor een uitwisseling om Spaans te leren. 

Update 13.43: Spaanse koning breekt werkbezoek aan Frankrijk af vanwege de ramp zo meldt persbureau AFP. Germanwings meldt dat er 144 passagiers aan boord waren en 6 bemanningsleden. De maatschappij heeft de kleuren geel en rood in het logo op Twitter veranderd in grijs en zwart.

Update 12.55h: De Franse staatssecretaris van Transport heeft bevestigd dat er geen overlevenden zijn. Er zouden volgens de Franse autoriteiten 45 Spanjaarden aan boord zijn, zo meldt El País. Andere bronnen melden weer dat er nog geen officiële passagiersgegevens naar buiten zijn gebracht. Op de luchthaven van Barcelona El Prat zijn zalen ingericht op T2 waar familieleden zich kunnen melden voor meer informatie. Men kan bellen naar 012 en 902400012. De Spaanse koning Felipe VI was juist vandaag, samen met koningin Letizia op werkbezoek in Parijs. 

Update 12.10h: De Franse premier Hollande heeft de crash bevestigd. Hij zei te vrezen dat er geen overlevenden zijn, zo meldt Nu.nl. Het vliegtuig is neergestort in een moeilijk bereikbaar gebied met bergpieken van rond de 3.000 meter hoog.

Germanwings is een van de vliegmaatschappijen die het hardste groeit in Spanje. De low cost maatschappij vervoerde in 2014 1,9 miljoen passagiers naar Spanje, zo meldt El País. De vlucht was onderweg naar Düsseldorf, een luchthaven die vanwege de nabijheid bij de Nederlandse grens ook veel door Nederlanders wordt gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk